Permanente make-up / Micro Pigmentatie

Wij zijn NSGP lid en erkend Nederlands PMU specialist. Dit geeft u de beste garantie op een vakkundige, professionele en mooi uitgevoerde PMU behandeling.

Permanente make up kan echt geweldig zijn. Je make-up loopt niet uit, dat scheelt een zorg! Je ziet er elk moment van de dag verzorgd uit. Voorwaarde voor teverdenheid is dat het goed en zorgvuldig aangebracht is. Een natuurlijke uitstraling is belangrijk. Boogjes of balken is niet wat wij doen. Het aanbrengen van permanente make-up is meer dan een kunstje, het is een vak.

Onze mogelijkheden voor Permanente make-up zijn:

  • eye-liner
  • wenkbrauwen
  • lippen
  • litteken camouflage
  • medische pigmentatie (Areola reconstructie)

Wat is permanente make-up?

Het aanbrengen van permanente make-up is qua techniek eenvoudig. Een zeer snel trillende dunne steriele naald wordt over de huid bewogen en brengt de prigmentvloeistof aan in de lederhuid, de bovenste laag van de huid.

Intake

Weet u nog niet zeker of permanente make-up iets voor u is? Wilt u ons eerst beter leren kennen alvorens een afspraak te maken? Heeft u oude PMU die u gecorrigeerd wilt hebben? U kunt een intake-afspraak maken. Deze afspraak is gratis. Ook bespreken wij de kosten van de behandeling. Onze prijzen voor PMU zijn ook te zien op onze site.

Voor de behandeling vragen wij u een formulier in te vullen, een ‘Informed Consent’. De vragen hebben vooral met uw gezondheid te maken. Wij kunnen met uw antwoorden de juiste keuzes maken en de behandeling voor u zo spoedig mogelijk te laten verlopen.

Behandeling

Wij voeren alle nieuwe pigmentaties uit in drie behandelingen. Het mooiste resultaat wordt namelijk verkregen door laagje over laagje pigment in te brengen. Alleen in drie behandelingen kan er veel meer nuance in kleur en intensiteit worden gelegd dan dat de lijn er diep en compact in een of twee keer wordt ingezet. Bij de eerste behandeling worden uitgebreid uw wensen besproken qua vorm en kleur. Nadat de huid verdoofd is begint de pigmentatie. Na de eerste behandeling is de kleur iets donkerder dan gewenst.

De opperhuid zuigt zich namelijk ook vol met pigment, maar deze laag schilfert regelmatig af. U ziet dan ook, 3-4 dagen na de behandeling, wat er gebeurt: de pigmentatie wordt lichter. Bij de volgende twee behandelingen worden vorm en kleur bijgewerkt en accenten gelegd qua intensiteit.

Nabehandeling

Na de behandeling krijgt u een nabehandelingsformulier mee, waarin staat vermeld hoe u de behandelde huid moet verzorgen de dagen ná uw behandeling. U dient de behandelde huid 3 dagen droog te laten, dus geen water, niet zwemmen, geen sauna enzovoort.

Omdat wij in de lederhuid werken is het verstandig minimaal 4-6 weken te wachten voor de volgende behandeling gedaan wordt. De huid is dan voldoende hersteld.

Wordt uw Permanente Make Up lichter?

Permanente Make-up blijft 1-3 jaar mooi, afhankelijk van de kleur, plaats en leeftijd. U kunt het beste een nabehandeling nemen als de kleur dermate vervaagt dat u wilt gaan bijtekenen met een oogpotlood. Meestal volstaat dan een enkele nabehandeling. Wij adviseren om uw permanente make-up jaarlijks bij te werken om de kleurintensiteit helder te houden.

Vergunning GGD

Sinds enkele jaren geldt het Warenwetbesluit tatoeren en piercen in Nederland. Dit houdt in dat iedereen die permanent make-up, tatoeages of piercings zet verplicht in het bezit hoort te zijn van een vergunning. De tatoeerder dient de juiste techniek te beheersen en zich te houden aan de juiste hygieneregels. De vergunning kan worden verkregen na een grondige inspectie / keuring door de GGD, deze keuring vindt om de 2 jaar plaats. Na inspectie door de GGD in ons Instituut, hebben wij wederom deze vergunning gekregen. Op de website www.veiligtatoeerenenpiercen.nl en www.veiligpmu.nl kun je zelf controleren wie nog meer een vergunning heeft. Deze vergunning is geen kwaliteitskeurmerk!

NSGP – kwaliteitskeurmerk!

Het NSGP (Nederlanse Stichting Gediplomeerde PMU-specialisten) geeft u als consument meer zekerheid aangaande de behandelaar die uw PMU uitvoert. Officieel gediplomeerde specialisten met verplichte jaarlijkse bijscholingen.