Elektrisch epileren / Blend

Voor wie?

Iemand met overtollig haargroei in het gelaat kan veel baat hebben bij elektrisch epileren. Voornamelijk blonde, stugge haren komen in aanmerking voor deze techniek. Donkere haren zijn ook heel goed te behandelen met het IPL ontharingsprogramma.

Afhankelijk van uw polis komt u in ons Instituut in aanmerking voor vergoeding via uw ziektekostenverzekering.

Wat is blend?

Elektrisch epileren wordt door middel van een blendmethode uitgevoerd. De blendmethode is een combinatie van 2 stroomsoorten. (gelijkstroom en wisselstroom) Het samenvoegen van 2 stroomsoorten roept meerdere effecten op in het weefsel. Enerzijds de loogvorming (verweken) en anderzijds de coagulatie (warmteontwikkeling).

Door middel van een naald worden beide stroomsoorten naar het haarzakje geleid. Door de warmte ontstaat er coalgulatie (verschroeing) en loogvorming (verweking). De kiemcellen die zich rondom het haarzakje bevinden worden door de opgewekte warmte geinactiveert. Hierdoor wordt het ontstaan van nieuwe haargroei moeilijker. Het desbetreffende haartje kan er middels een pincet pijnloos uitgehaald worden. Elk haartje dat verwijderd kan worden wordt op deze wijze behandeld.

Wat kun je verwachten?

Tijdens de behandeling voel je en klein prikje, dit komt doordat de naald in de haarschacht wordt aangebracht. Verder voel je een warmte in de huid ontstaan, door de geleiding van het stroom via de naald naar het haarzakje. U moet een warmte voelen, géén pijn.

Na 1 keer behandelen zijn de haren niet voorgoed verdwenen. Er staat niet een precies aantal behandelingen voor het ontharen, ben je dus bewust dat er meerdere behandelingen nodig zijn.