Al ruim 40 jaar ervaring en kennis in huidverbetering
Uitzonderlijke waardering van onze klanten
Ruim aanbod aan experts en specialisten

Elektrisch ontharen

Zeer geschikt voor het behandelen van overbeharing in het gelaat. Vaak de enige techniek voor het verwijderen van blonde/grijze haren en overbeharing bij een donkere huid.

Elektrisch epileren / Blend

Wanneer je last hebt van overtollig haargroei in het gelaat is elektrisch epileren een zeer effectieve behandeling. Voornamelijk blonde, stugge haren komen in aanmerking voor deze techniek. Donkere haren zijn juist heel efficient te behandelen met Laser. Maar wanneer je blonde, grijze haren, of een donkere huid hebt, is een Laser behandeling geen optie. Dan is elektrisch epileren de aangewezen oplossing. Maar let op, elektrisch epileren is een tijdrovende techniek.

Afhankelijk van je polis en verzekeraar kom je in ons Instituut in aanmerking voor vergoeding via je zorgverzekering.

Wat is blend?

Elektrisch epileren wordt door middel van een blendmethode uitgevoerd. De blendmethode is een combinatie van 2 stroomsoorten. (gelijkstroom en wisselstroom) Het samenvoegen van 2 stroomsoorten roept meerdere effecten op in het weefsel. Enerzijds de loogvorming (verweken) en anderzijds de coagulatie (warmteontwikkeling).

Door middel van een zeer fijn naaldje worden beide stroomsoorten naar het haarzakje geleid. Door de warmte ontstaat er coalgulatie (verschroeing) en loogvorming (verweking). De kiemcellen die zich rondom het haarzakje bevinden worden door de opgewekte warmte geinactiveert. Hierdoor wordt het ontstaan van nieuwe haargroei moeilijker. Het desbetreffende haartje kan er middels een pincet pijnloos uitgehaald worden. Elk haartje dat verwijderd kan worden wordt op deze wijze behandeld.

Wat kun je verwachten?

Tijdens de behandeling voel je mogelijk een klein prikje van het naaldje die in de haarschacht wordt aangebracht. Verder voel je een warmte in de huid ontstaan via de naald naar het haarzakje. Je zal warmte voelen, géén pijn.

Na 1 keer behandelen zijn de haren niet alle voorgoed verdwenen, elektrisch epileren is een tijdrovende behandeling. Er staat niet een precies aantal behandelingen voor, ben je dus bewust dat er een reeks behandelingen nodig zijn.

En dan?

Elk haarzakje dat correct behandeld is met elektrisch epileren (of laser) zal geen haartje meer produceren, nooit meer. Je lichaam heeft echter ontelbare inactieve haarzakjes die in de loop van je leven actief kunnen worden. Definitief ontharen is daarom een relatief begrip. Door druk van hormonen of medicatie kunnen inactieve haarzakjes actief worden. Deze haarzakjes zullen alsnog behandeld moeten worden.

8,5/10
Roanna van der Aa

Echt een uitkomst!

De medewerkers laten je enorm op je gemak voelen. Zelf vind ik het echt geweldig dat ik hier terecht kan voor het verven van mijn wenkbrauwen. Ik heb namelijk een PPD allergie, maar...

9
Miranda Houthof

Professionele & fijne behandeling

Mijn behandelingen bij Marleen zijn me tot nu toe super goed bevallen. Ze weet veel over de huid en de producten, is gezellig en kan heerlijk masseren!

Volg ons op Instagram

© Copyright Schoonheidsinstituut Ankie Willems 2024 Gebouwd door   Saam'   Marketing uit Groningen
< /body> < /html>