Al ruim 40 jaar ervaring en kennis in huidverbetering
Uitzonderlijke waardering van onze klanten
Ruim aanbod aan experts en specialisten

Acne

Vergoed door je zorgverzekering

Schoonheidsinstituut Ankie Willems in Groningen is officieel ANBOS gespecialiseerd in en gecertificeerd voor het behandelen van acne. Door deze officiele specialisatie is vergoeding door je zorgverzekeraar mogelijk. Een doorverwijzing van een arts is niet noodzakelijk, wij kunnen meteen met je aan de slag.

Wat is Acne

Acne is een verzamelnaam van verschillende huidaandoeningen, die te herkennen zijn aan ‘puistjes’. Het komt zeer veel voor, bijna iedereen heeft er enigzins of juist in grote mate ‘last’ van gehad.

Acne vulgaris of jeugdpuistjes komt het meest voor op de schouders, armen, nek en gezicht en berust op een overmatige productie van talg, waardoor mee-eters ontstaan. In deze verstopte en uitgezette talgkliertjes bevindt zich een bacterie die prikkelende stoffen produceert en ontstekingsverschijnselen oproept. Rode knobbeltjes verschijnen, die na een infectie ook etterige puisten op het gezicht en op de rug kunnen vormen. Acne begint vaak bij de puberteit.

Mannen hebben, als ze acne hebben, dit vaak veel heftiger dan vrouwen. De overmatige talgproductie wordt namelijk gestimuleerd door de mannelijke hormonen. Meisjes kunnen al rond hun achtste jaar last van puistjes krijgen, jongens meestal pas rond hun veertiende. Hormonen en erfelijke aanleg kunnen een rol spelen. Puistjes zijn meestal het ergst tussen je zestiende en negentiende jaar. Daarna ben je er meestal van af. Maar dat geldt niet voor iedereen, sommige mensen kunnen tot na hun dertigste nog last van ‘jeugdpuistjes’ hebben. Mensen die erg aan acne hebben geleden houden daar wel vaak littekens aan over, in de vorm van putjes en huid onregelmatigheden.

De acne behandeling

We beginnen het behandeltraject met een consult en aansluitend een behandeling. Ook stellen we samen met jou een behandelplan op. Dit plan geeft weer wat jij zelf thuis kunt doen aan de bestrijding van de acne, welke producten je geadviseerd zijn te gebruiken en hoevaak wij je weer terug zien in ons Instituut.

Het gebruiken van de juiste huidverzorgingsproducten is belangrijk. Voor zowel mannen als vrouwen geldt dat de behandelingen het meeste resultaat hebben als jij je huid thuis de juiste gereedschappen geeft door middel van de juiste huidverzorging. Het resultaat van de behandelingen wordt versterkt en de resultaten blijven langer zichtbaar.

Maak een afspraak voor een consult en vraag advies aan onze Acne Specialisten!

8,5/10
Roanna van der Aa

Echt een uitkomst!

De medewerkers laten je enorm op je gemak voelen. Zelf vind ik het echt geweldig dat ik hier terecht kan voor het verven van mijn wenkbrauwen. Ik heb namelijk een PPD allergie, maar...

9
Miranda Houthof

Professionele & fijne behandeling

Mijn behandelingen bij Marleen zijn me tot nu toe super goed bevallen. Ze weet veel over de huid en de producten, is gezellig en kan heerlijk masseren!

Volg ons op Instagram

© Copyright Schoonheidsinstituut Ankie Willems 2024 Gebouwd door   Saam'   Marketing uit Groningen
< /body> < /html>