Al ruim 40 jaar ervaring en kennis in huidverbetering
Uitzonderlijke waardering van onze klanten
Ruim aanbod aan experts en specialisten

Laser / IPL Ontharen

Laser en IPL zijn technieken die worden ingezet tegen overbeharing, couperose, pigmentatie en acne. Beide technieken gebruiken licht om energie te focussen en over te brengen op het te behandelen gebied en zijn zeer effectief.

Zowel Laser als IPL zijn effectief bij het behandelen van:

  • overbeharing gezicht en lichaam
  • pigmentvlekken
  • couperose
  • acne

Heb je vragen over de mogelijkheden van een Laser-behandeling voor jouw situatie? Neem dan contact met ons op.

Overbeharing, hoe werkt laser?

Haren hebben een groeicyclus; de anagene, catagene en telogene fases. De meest belangrijke fase om het haar definitief te verwijderen is de anagene fase. Alleen de haren, die zich in de anagene fase (actieve groeifase) bevinden kunnen definitief vernietigd worden.
Het totale aantal behandelingen kan per persoon verschillen omdat dit afhankelijk is van bijv. de hormoonhuishouding, man/vrouw en genetische aanleg.

Het werkt als volgt: de laserpuls wordt omgezet in warmte en komt via de haar terecht in de voedingsbodem in het haarzakje. Deze wordt door de warmte vernietigd en de haar zal op die plaats niet meer teruggroeien.

Voor wie is een Laser of IPL behandeling geschikt?

In principe is de behandeling voor iedereen geschikt. Varierend van een zeer witte huid tot een donkerbruine huid kan elke huid effectief en efficient behandeld worden. Contraindicaties zijn o.a. epilepsie, bepaalde medicijnen, recente operatieve ingrepen en zwangerschap. Maar ook heel belangrijk, om pigmentatie na de behandeling te voorkomen moet je de zon of zonnebank absoluut vermijden.

Hoeveel Laser of IPL behandelingen zijn er nodig?

Bij ontharen verschilt per persoon en het te behandelen gebied. De specialist kan je hier meer over vertellen.

Wanneer zie je resultaat?

Na een laser-behandeling tegen overbeharing zal je na ongeveer 2 tot 3 weken resultaat zien. De haren die in de anagene fase zaten en vernietigd zijn laten los en vallen vanzelf uit, die komen niet meer terug.

Is dit echt definitief ontharen?

Onder invloed van hormonen, vooral bij mannen, zou het kunnen dat de haargroei dusdanig gestimuleerd wordt dat er op behandelde plekken toch weer haren terugkomen. Het is mogelijk dat haarzakjes jarenlang inactief zijn en pas later plots een haar produceren. Het aantal haren zal echter beperkt zijn en zullen met één of twee nieuwe behandelingen voorgoed verdwenen zijn.

8,5/10
Roanna van der Aa

Echt een uitkomst!

De medewerkers laten je enorm op je gemak voelen. Zelf vind ik het echt geweldig dat ik hier terecht kan voor het verven van mijn wenkbrauwen. Ik heb namelijk een PPD allergie, maar...

9
Miranda Houthof

Professionele & fijne behandeling

Mijn behandelingen bij Marleen zijn me tot nu toe super goed bevallen. Ze weet veel over de huid en de producten, is gezellig en kan heerlijk masseren!

Volg ons op Instagram

© Copyright Schoonheidsinstituut Ankie Willems 2024 Gebouwd door   Saam'   Marketing uit Groningen
< /body> < /html>