Al ruim 40 jaar ervaring en kennis in huidverbetering
Uitzonderlijke waardering van onze klanten
Ruim aanbod aan experts en specialisten

6 tips voor een gezonde en verzorgde mannenhuid

Als je aan huidverzorging denkt, denk je misschien al gauw aan vrouwen. Maar ook mannen verdienen een gezonde en goed verzorgde huid. Een goede huidverzorgingsroutine voor mannen is belangrijk voor de algehele gezondheid van de huid. In dit artikel geven we tips voor een goed verzorgde mannenhuid.

Andere structuur

De mannenhuid heeft een andere structuur dan de vrouwenhuid. Over het algemeen is de huid van mannen 20 procent dikker. De onderste huidlaag bevat meer collageen, waardoor mannen minder snel te maken hebben met huidveroudering. De huid blijft langer strak en ziet er steviger uit. In de puberteit zorgt het mannelijke hormoon testosteron ervoor dat de talgklieren actiever zijn. Dit kan zorgen voor veel onzuiverheden. Naarmate mannen ouder worden en de puberteit verstreken is, neemt de hormoonspiegel af. Hierdoor heeft een man op latere leeftijd zelden te maken met een onzuivere huid. Toch eist de mannenhuid een speciale gezichtsverzorging, vooral omdat de huid regelmatig geschoren wordt.

Scheer met zorg

Ondanks dat de huid dikker is dan bij vrouwen, kan een wondje zó ontstaan. Zorg daarom voor een zorgvuldige scheerroutine als je je baard en snor scheert. Gebruik een kwalitatief goed scheermes, verwissel regelmatig de mesjes en gebruik een hydraterende scheerschuim of een fijne scheergel om huidirritaties te voorkomen.

Reiniging is essentieel

De meeste mannen beginnen en eindigen hun dag met een plons water in hun gezicht. Maar dit is niet genoeg om de huid te reinigen! Met alleen water lossen vet en vuil niet op. Begin en eindig je dag daarom met een goede gezichtsreiniging die talg en onzuiverheden uit het gezicht kan verwijderen. Dit voorkomt dat de poriën verstopt raken en dat er onzuiverheden ontstaan. Gebruik een milde reiniger die speciaal is ontwikkeld voor de mannenhuid en de huid niet uitdroogt.

Hydratatie is voor iedere huid belangrijk

Elke huid heeft vocht nodig om de natuurlijke beschermlaag te behouden. Scheren en invloeden van buitenaf, zoals UV-stralen, vormen dagelijks een aanslag voor de huid. Het aanbrengen van een fijne crème is dus net zo belangrijk voor mannen als voor vrouwen. Kies daarom een crème die geschikt is voor je eigen huidtype om uitdroging te voorkomen en de huid soepel te houden. Dit voorkomt tevens huidveroudering. Naast huidverzorgingscrèmes, houdt het drinken van voldoende water je huid ook gehydrateerd. Het maakt de huid elastisch, stralend, zacht en glad. Ook als man wil je dat graag.

Bescherm je huid tegen de zon

Er zitten verschillen tussen de mannenhuid en vrouwenhuid, maar één ding is hetzelfde: de huid heeft elke dag te maken met UV-stralen. Het is daarom belangrijk om het hele jaar door je huid te beschermen tegen de zon. Zonnestralen zijn er het hele jaar door en kunnen schadelijk zijn voor de huid. Gebruik daarom dagelijks een zonnebrandcrème met minimaal SPF30, zelfs als de zon niet lijkt te schijnen.

Gezonde levensstijl

Gezonde voeding heeft direct invloed op de conditie van de huid. Zorg ervoor dat je voldoende vitamines en mineralen inneemt. Ook een goede nachtrust en het voorkomen van te veel stress kan van invloed zijn op de algehele gezondheid van de huid. De huid kan in de nacht herstellen en stress kan de kans op onzuiverheden en een verhoogde talgproductie verhogen.

Goede huidverzorgingsroutine voor de mannenhuid

Een goede huidverzorgingsroutine is van groot belang voor mannen om een gezonde, stralende huid te behouden. Door dagelijks te reinigen, te hydrateren, de huid te beschermen tegen de zon en aandacht te besteden aan voeding en levensstijl, kan de mannenhuid optimaal verzorgd worden. De producten van BABOR kunnen de huid ondersteunen. Ook de behandelingen bij Schoonheidsinstituut Ankie Willems kunnen bijdragen aan een gezonde huid. Neem contact op voor extra informatie of voor het maken van een afspraak.

8,5/10
Roanna van der Aa

Echt een uitkomst!

De medewerkers laten je enorm op je gemak voelen. Zelf vind ik het echt geweldig dat ik hier terecht kan voor het verven van mijn wenkbrauwen. Ik heb namelijk een PPD allergie, maar...

9
Miranda Houthof

Professionele & fijne behandeling

Mijn behandelingen bij Marleen zijn me tot nu toe super goed bevallen. Ze weet veel over de huid en de producten, is gezellig en kan heerlijk masseren!

Relevante behandelingen

Volg ons op Instagram

© Copyright Schoonheidsinstituut Ankie Willems 2024 Gebouwd door   Saam'   Marketing uit Groningen
< /body> < /html>