Al ruim 40 jaar ervaring en kennis in huidverbetering
Uitzonderlijke waardering van onze klanten
Ruim aanbod aan experts en specialisten

Alles dat je moet weten over pigmentvlekken

Leuk, hé, moedervlekjes? De een vindt ze aandoenlijk, de ander gaat toch liever voor een gladde, strakke huid. Maar als jij eens wat dichter bij de spiegel leunt, dan is die moedervlek toch iets groter dan in een eerste oogopslag. Dat is een pigmentvlek!

Pigmentvlekken: hoe zit dat?

Wanneer je huid een ongelijkmatige teint of onregelmatige verkleuringen heeft noemen we dat hyperpigmentatie. Je huid maakt dan te veel melanine aan waardoor de vlekken vaak een donkerdere kleur hebben dan de rest van je haar. Melanine is het pigment dat verantwoordelijk is voor de kleur van je haar en huid. Het kan ook dat je juist een tekort aan pigment hebt. Dan zie je juist lichte plekken op de huid verschijnen. In het algemeen zijn pigmentvlekken onschuldig. Twijfel je over je pigmentvlekken? Als ze donkerder of groter worden, gaan jeuken of pijn doen, kun je er het beste even naar laten kijken.

De oorzaak

Het ontstaan van pigmentvlekken kan verschillende oorzaken hebben. De zon is hier een grote boosdoener in, maar ook door hormonen kunnen pigmentvlekken ontstaan. Wanneer je hormoonhuishouding verandert, kan dit dus terug te zien zijn in je huid, omdat de aanmaak van pigmentcellen dat gestimuleerd wordt. Bijvoorbeeld door een zwangerschap, maar ook door de overgang of hormonale anticonceptie.

Wat kan ik zelf doen?

Tegen pigmentvlekken is er thuis geen wondermiddel helaas. Wel kun je dingen doen om pigmentvlekken te voorkomen. Daar kun je niet vroeg genoeg mee beginnen. Ook in de winter, ook als het pijpenstelen regent. Ook als je de hele dag binnen zit. Een pet of zonnehoed zijn ook je beste vrienden, mocht je toch de zon ingaan.

Wat kunnen wij doen?

We hebben verschillende middelen en methoden om pigmentvlekken te helpen op doen lichten of zelfs te laten verdwijnen. Bijvoorbeeld met behulp van een fruitzuurpeeling. Benieuwd wat we voor jou kunnen doen? Neem gerust contact op!

8,5/10
Roanna van der Aa

Echt een uitkomst!

De medewerkers laten je enorm op je gemak voelen. Zelf vind ik het echt geweldig dat ik hier terecht kan voor het verven van mijn wenkbrauwen. Ik heb namelijk een PPD allergie, maar...

9
Miranda Houthof

Professionele & fijne behandeling

Mijn behandelingen bij Marleen zijn me tot nu toe super goed bevallen. Ze weet veel over de huid en de producten, is gezellig en kan heerlijk masseren!

Relevante behandelingen

Volg ons op Instagram

© Copyright Schoonheidsinstituut Ankie Willems 2024 Gebouwd door   Saam'   Marketing uit Groningen
< /body> < /html>