Al ruim 40 jaar ervaring en kennis in huidverbetering
Uitzonderlijke waardering van onze klanten
Ruim aanbod aan experts en specialisten

Alles wat je wil weten over spinnaevi!

Roodkleurige ‘spinnenkopjes’ op je huid: ze kunnen je uitstraling behoorlijk beïnvloeden. En niet in positieve zin! Die rode, zichtbare adertjes op je gezicht ben je liever kwijt dan rijk. Je droomt van een egale huid, zonder storende oneffenheden. Maar wat is spinnaevi eigenlijk? Hoe ontstaat het, en belangrijker nog: hoe kom je ervan af? Lees er alles over in dit artikel.

Wat is spinnaevi?

Spinnaevi is een huidafwijking die wordt gekenmerkt door rode plekjes, die vaak in het gezicht voorkomen. Omdat de plekjes uitlopen in spinvormige haarvaatjes worden ze ook wel spinnenkopjes genoemd. Deze spinnenkopjes zijn het gevolg van bloedvaatjes die verwijd zijn. Het is een veel voorkomende aandoening en iedereen kan ermee te maken krijgen. Hoewel de plekjes op elke leeftijd kunnen voorkomen, worden ze voornamelijk bij kinderen en jongvolwassenen gezien. Ook bij zwangere vrouwen komt spinnaevi veel voor: 40 procent krijgt er tijdens de zwangerschap mee te maken. Op de plek waar spinnaevi voorkomt, kan de huid warm aanvoelen. Ernstig is het gelukkig niet, maar vervelend wel!

Oorzaken

Helaas is dit kwaaltje vaak een kwestie van genetische aanleg. Ook hormonale factoren kunnen een rol spelen: hier kun je niets aan doen! Toch kunnen de spinnenkopjes ook ontstaan door oorzaken die je wél zelf kan beïnvloeden. Dat zijn bijvoorbeeld stress, temperatuurswisselingen en overmatig gebruik van alcohol. Door dit te vermijden, maak je de kans nét wat kleiner op spinnaevi. Met name bij kinderen en zwangere vrouwen kan een spinnenkopje spontaan verdwijnen, maar de meeste spinnaevi is helaas blijvend. Tijd om te kijken naar behandeling!

Behandeling

Omdat spinnaevi meestal ontstaat door weinig beïnvloedbare oorzaken, is het lastig om dit huidkwaaltje te voorkomen. Maar goed nieuws voor iedereen die last heeft van deze vervelende spinnenkopjes: behandeling is mogelijk! Er zijn verschillende behandelingen die kunnen helpen om spinnaevi te verwijderen:

  • IPL-Gem
  • BioSkinSmoothing
  • Peeling

Soms zijn er meerdere behandelingen nodig om de spinnenkopjes te laten verdwijnen. Meestal is het belangrijk om de huid na de behandelingen goed te verzorgen met speciale huidverzorgingsproducten.

Ankie Willems

Welke behandeling het meest geschikt is hangt af van de conditie van je huid. Die wordt bij schoonheidsinstituut Ankie Willems bepaald tijdens een consult, dat je gratis kan aanvragen. Aan de hand hiervan adviseren we je over welke behandeling past bij het resultaat dat jij wil behalen. Op die manier werken we samen toe naar jouw perfecte plaatje. Voor je het weet kun je weer vol zelfvertrouwen in de spiegel kijken!

8,5/10
Roanna van der Aa

Echt een uitkomst!

De medewerkers laten je enorm op je gemak voelen. Zelf vind ik het echt geweldig dat ik hier terecht kan voor het verven van mijn wenkbrauwen. Ik heb namelijk een PPD allergie, maar...

9
Miranda Houthof

Professionele & fijne behandeling

Mijn behandelingen bij Marleen zijn me tot nu toe super goed bevallen. Ze weet veel over de huid en de producten, is gezellig en kan heerlijk masseren!

Relevante behandelingen

Volg ons op Instagram

© Copyright Schoonheidsinstituut Ankie Willems 2024 Gebouwd door   Saam'   Marketing uit Groningen
< /body> < /html>