Al ruim 40 jaar ervaring en kennis in huidverbetering
Uitzonderlijke waardering van onze klanten
Ruim aanbod aan experts en specialisten

Ieder seizoen de juiste huidverzorging

Elk seizoen is anders en dat heeft gevolgen voor de keuzes die we maken. Kijk bijvoorbeeld naar je kleding: in de winter dragen we een sjaal en muts als extra bescherming tegen wind en kou. En in de zomer kiezen we juist voor korte broeken en jurkjes om die extra vitamine D mee te pakken. Maar heb je er wel eens bij stilgestaan dat je huidverzorging ook aangepast dient te worden wanneer de seizoenen veranderen?

Lente

De lente is het beste seizoen voor jouw huid. De vrieskou maakt langzaamaan plaats voor aangename temperaturen. Dat betekent dat je niet langer zware, hydraterende crèmes nodig hebt, maar kunt kiezen voor lichtere producten. Bovendien is de lente de ideale tijd voor de grote schoonmaak. Niet alleen in je huis, maar ook voor je huid. Voeg daarom een fijne tonic toe aan je gezichtsverzorgingsroutine om je huid extra goed te reinigen.

Natuurlijk wil je in de lente extra genieten van de eerste zonnestralen. Deze lijken misschien nog niet zo krachtig, maar niets is minder waar. Voeg daarom een crème met SPF toe aan je ochtendroutine, in combinatie met vitamine C. SPF beschermt je huid tegen UV-straling en vitamine C behoedt de huid van vrije radicalen die schade aan je cellen veroorzaken.

Zomer

Voor velen is de zomer het favoriete seizoen, maar je huid kan het minder waarderen. Vergelijk je huid met een rubberen elastiekje die de hele dag in de zon heeft gelegen. Het elastiekje droogt uit, vertoont barstjes en raakt makkelijk beschadigd. Hetzelfde geldt voor je huid als je deze niet op de juiste manier verzorgt. Het devies voor de zomer? Smeren, smeren en nog eens smeren. Draag altijd een crème met SPF. Kies voor een dunne crème: een dikke crème zweet je binnen no-time weer uit je huid. Zonde!

Ook in de zomer is een goede reiniging essentieel. Door de warmte, vochtigheid en zonnebrandcrème wordt de huid vetter, waardoor je meer last kunt krijgen van puistjes en andere oneffenheden. Gebruik na het reinigen een hydraterende, lichte moisturizer om de vochtbalans van je huid op peil te houden.

Herfst

Regen, wind en kou: in de herfst wordt je huid blootgesteld aan heel wat factoren die de conditie van je huid (negatief) kunnen beïnvloeden. Lagere temperaturen zorgen bijvoorbeeld voor een gebrek aan luchtvochtigheid. Bovendien gaat de verwarming weer aan, wat de huid nóg meer uitdroogt. Deze kan daarom wel wat extra aandacht gebruiken. Denk aan een vette crème en een extra voedend masker. Begint je huid een doffe en grauwe gloed te krijgen? Dan kan een milde scrub geen kwaad.

Winter

Ook in de winter heeft je huid last van de droge lucht en de verwarming. Dit leidt tot huidirritatie, barstjes en schilfertjes. Kies daarom voor een vette crème met een boterachtige structuur. Deze bevat meer olie dan water en herstelt je huid. Als het nodig is, kun je zelfs meerdere keren per dag smeren.

Naast de juiste huidverzorging zijn kun je in de winter nog meer doen om je huid tegen het gure weer te beschermen. Draag bijvoorbeeld altijd een muts en een sjaal als je naar buiten gaat om de wind uit je gezicht te houden. En hoe verleidelijk ook: probeer niet te lang en te warm te douchen. Dit droogt de huid alleen maar verder uit.

BABOR

Natuurlijk zijn dit slechts richtlijnen voor ieder seizoen. Elke huid is anders en behoeft een andere verzorgingsroutine. Bij Schoonheidsinstituut Ankie Willems kunnen we jouw huid analyseren en jou adviseren over de juiste huidverzorging en producten. Wij werken al 30 jaar samen met BABOR Cosmetics. Deze producten voldoen aan de hoogste eisen en bevatten fijne, natuurlijke werkzame stoffen, voor de juiste huidverzorging het hele jaar door!

8,5/10
Roanna van der Aa

Echt een uitkomst!

De medewerkers laten je enorm op je gemak voelen. Zelf vind ik het echt geweldig dat ik hier terecht kan voor het verven van mijn wenkbrauwen. Ik heb namelijk een PPD allergie, maar...

9
Miranda Houthof

Professionele & fijne behandeling

Mijn behandelingen bij Marleen zijn me tot nu toe super goed bevallen. Ze weet veel over de huid en de producten, is gezellig en kan heerlijk masseren!

Relevante behandelingen

Volg ons op Instagram

© Copyright Schoonheidsinstituut Ankie Willems 2024 Gebouwd door   Saam'   Marketing uit Groningen
< /body> < /html>