Al ruim 40 jaar ervaring en kennis in huidverbetering
Uitzonderlijke waardering van onze klanten
Ruim aanbod aan experts en specialisten

Krijg je droge huid gezond met deze tips!

‘Xerosis cutis’: het dure woord voor een droge huid. Een veelvoorkomend huidprobleem waar je het liefst niet mee te maken wilt krijgen. Het is gelukkig geheel onschuldig voor je gezondheid. Maar droge plekken, jeuk, een trekkend gevoel, roodheid of schilfertjes is nooit prettig. In dit blogartikel geven we je de nodige tips mee tegen je droge huid!

Tip 1: Let op hitte

Een droge huid is een huidtype. Je huidbarrière is dan van nature kwetsbaar en kan vocht niet goed vasthouden. Daarom is het belangrijk om het je huid niet nog lastiger te maken met veel hitte. Hitte in de vorm van te veel zon, maar ook heet douchen is geen goede optie. Je natuurlijke vetten worden hierdoor weggespoeld en dat maakt je huid nog droger. Douche daarom zo kort en koud als mogelijk en zonnebaad met mate.

Tip 2: Vette vis eten

Voeding en huidverbetering staan met elkaar in verband. Om je huid gezond te houden, is een gezond voedingspatroon belangrijk. Maar er kan ook per huidtype gekeken worden welke producten specifiek je huid ondersteunen. Voor je droge huid is dat onder andere vette vis. Door zo nu en dan een haring, zalm of tonijn aan je menu toe te voegen, krijg je omega-3 binnen. Een stofje dat vetzuren bevat. Deze vetzuren houden je huidcellen soepel en herstellen je barrière.

Tip 3: Laat scrubben achterwege

Schubben? Nee, scrubben. Het is verleidelijk je schilfers eraf te scrubben. Maar je droge huid beschadigt hierdoor alleen maar meer. Het bereikt misschien zelfs je gezonde huidcellen, die vervolgens ook de dupe zijn. En deze gezonde huidcellen heb je echt hard nodig om je huid weer gezond te krijgen. Laat daarom het scrubben achterwege.

Tip 4: Blijf er niet te lang mee lopen

Natuurlijk kunnen thuisreceptjes tijdelijke verlichting bieden. Als je huid droog is, betekent dat dat deze uit balans is. Een droge huid hoef je niet voor lief te nemen. Veel vette producten die veelal worden gebruikt om de huid te hydrateren, zoals bijvoorbeeld vaseline, blokkeren snel de poriën en sluiten de huid af, wat weer hele andere problemen met zich meebrengt. Bij bezoek van een huidspecialist kijkt deze hoe jouw huid in balans gebracht kan worden met professionele behandelingen en producten.

Tip 5: Producten gebruiken van BABOR

En daarvoor kunnen de Doctor BABOR-producten van pas komen. De maskers, crème en serums bevatten allemaal het ingrediënt ‘hyaluronzuur’. Het magische stofje voor het herstellen van je vochtgehalte. Hyaluronzuur is altijd op waterbasis en daardoor een ideale vochtinbrenger. Ben je benieuwd naar onze producten? Neem gerust een kijkje op de website en voor advies mag je ook altijd contact opnemen!

8,5/10
Roanna van der Aa

Echt een uitkomst!

De medewerkers laten je enorm op je gemak voelen. Zelf vind ik het echt geweldig dat ik hier terecht kan voor het verven van mijn wenkbrauwen. Ik heb namelijk een PPD allergie, maar...

9
Miranda Houthof

Professionele & fijne behandeling

Mijn behandelingen bij Marleen zijn me tot nu toe super goed bevallen. Ze weet veel over de huid en de producten, is gezellig en kan heerlijk masseren!

Relevante behandelingen

Volg ons op Instagram

© Copyright Schoonheidsinstituut Ankie Willems 2024 Gebouwd door   Saam'   Marketing uit Groningen
< /body> < /html>