Al ruim 40 jaar ervaring en kennis in huidverbetering
Uitzonderlijke waardering van onze klanten
Ruim aanbod aan experts en specialisten

Krijg je gevoelige huid weer onder controle!

Midden in een gesprek duikt die trekkende jeuk weer op. Nu niet aan toegeven, gewoon concentreren op de woorden. Toch is het gevoel je de baas. Je probeert het te stillen door flink er overheen te wrijven. Helaas verzacht dit de jeuk tijdelijk. In dit blogartikel staan tips hoe je je gevoelige huid kan verbeteren!

Ontstaan van gevoelige huid

Hoe ontstaat een gevoelige huid eigenlijk? Zodra je hiermee te maken hebt, is je huid dunner en fijner van structuur dan normaal. Vergelijk het met een dak. Als dakpannen niet goed over elkaar liggen, regent het naar binnen en krijg je lekkage. En wanneer je huid dus niet in goede conditie is, krijgen invloeden de mogelijkheid om de huid te irriteren.

Invloeden

(Schadelijke) invloeden kunnen zijn:
• Irriterende stoffen in cosmetica, zoals geur- en kleurstoffen
• Extreme temperaturen
• Ongezonde levensstijl
• Weeromstandigheden
• Onnodige wrijving tijdens verzorging
• Hormonale veranderingen

Hierdoor ontstaat vaak een schilferige, rode, vlekkerige huid. Meestal is een gevoelige huid ook droog. De volgende tips helpen je om je gevoelige huid te verbeteren en beter weerbaar te maken voor de invloeden.

Houd je huid koel

De hete zon op je gezicht voelt meestal niet fijn aan op je gevoelige huid. Probeer daarom ook overmatige hitte te vermijden. Dit betekent lauw water gebruiken bij het douchen of in bad gaan. Als je voelt dat je huid wat verkoeling kan gebruiken, leg een vochtig doekje in de koelkast. Vervolgens rustig deppen op je gezicht en het branderige gevoel verzacht.

Reinigen voor het slapen

Je bent moe en wilt het allerliefst in je bed liggen. Begrijpelijk, maar probeer met een gevoelige huid er gewoonte van te maken om je gezicht altijd te reinigen voor het slapen gaan. Dit is belangrijk om make-up en afvalstoffen te verwijderen, anders gaat je huid meer irriteren. De zachte Doctor BABOR Neuro Sensitive Cleanser is perfect voor het verminderen van een geïrriteerde, jeukende huid.

Verdere verzorging

Om ervoor te zorgen dat je gevoelige huid blijvend verbetert, zijn de juiste voedende producten essentieel. Een hydraterend serum is bijvoorbeeld erg waardevol. Of smeer in de ochtend een kalmerende crème op. In onze Doctor BABOR webshop vind je deze zachte producten. Door de juiste producten te gebruiken, geef je je huid wat het nodig heeft. Op die manier gaat je huid zelf ook aan de slag om sterker te worden.

Schoonheidsinstituut Ankie Willems

Maar waar heeft jouw gevoelige huid precies behoefte aan? Daar kunnen wij je bij Schoonheidsinstituut Ankie Willems bij helpen. We geven advies en het is mogelijk je te voorzien van een professionele behandeling. Vaak is de combinatie tussen behandeling en thuis aan de slag met producten ook zeer krachtig! Neem gerust contact op bij vragen of het maken van een afspraak.

8,5/10
Roanna van der Aa

Echt een uitkomst!

De medewerkers laten je enorm op je gemak voelen. Zelf vind ik het echt geweldig dat ik hier terecht kan voor het verven van mijn wenkbrauwen. Ik heb namelijk een PPD allergie, maar...

9
Miranda Houthof

Professionele & fijne behandeling

Mijn behandelingen bij Marleen zijn me tot nu toe super goed bevallen. Ze weet veel over de huid en de producten, is gezellig en kan heerlijk masseren!

Relevante behandelingen

Volg ons op Instagram

© Copyright Schoonheidsinstituut Ankie Willems 2024 Gebouwd door   Saam'   Marketing uit Groningen
< /body> < /html>