Al ruim 40 jaar ervaring en kennis in huidverbetering
Uitzonderlijke waardering van onze klanten
Ruim aanbod aan experts en specialisten

Microdermabrasie en peelings: wat zijn het?

Oneffenheden: iedereen heeft ze. Een rimpeltje hier, een plekje daar… Zou je soms niet liever een compleet nieuwe huid willen? Dat kan met microdermabrasie en peelings! In dit blog vertellen we je er alles over.

Microdermabrasie

Het zit hem eigenlijk al in de betekenis van het woord: ‘microdermabrasie’ betekent letterlijk: het afslijpen (brasie) van de huid (derma). Op microniveau, natuurlijk. Tijdens de behandeling wordt gebruik gemaakt van een speciaal apparaat dat onder zeer hoge druk kleine kristallen op de huid blaast. Hierdoor wordt de bovenste huidlaag, de laag met de meeste dode huidcellen, weggestuurd.

Waarom microdermabrasie?

Een jonge, gezonde huid vernieuwt zich iedere dertig dagen. Dit kun je beschouwen als een soort natuurlijke peeling van de huid. Maar wanneer je ouder wordt, vertraagt dit proces. Het resultaat? Een vermoeide huid die er futloos uitziet. Microdermabrasie biedt in dit geval vele voordelen. Het stimuleert de bloedcirculatie en de aanmaak van nieuwe huidcellen, versterkt de aanmaak van collageen en verbetert de huidstructuur.

Peelings

Een behandeling met een vergelijkbaar effect is een peeling. Hier komen geen kristalspuwende apparaten bij kijken, maar een hoge concentratie van een zuur. Er zijn verschillende soorten, zoals glycolzuur, melkzuur of salicylzuur, ieder met een eigen unieke werking. Dit wordt op de huid aangebracht waardoor dode huidcellen makkelijker loslaten. Na de behandeling komt er weer een frisse huid tevoorschijn.

Waarom een peeling?

Peelings werken erg goed tegen oneffenheden. Littekens, puistjes of zonschade kunnen aanzienlijk verminderen. Bovendien wordt de aanmaak van collageen en elastine gestimuleerd. De concentratie en het soort zuur wordt afgestemd op jouw huid en huidproblemen. Zo heb jij binnen no-time weer een strakke, egale huid!

Wat is beter?

Maar kies je nu voor microdermabrasie of een peeling? Dit hangt grotendeels van je huid en je huidprobleem af. Wil je alleen de bovenste laag van je huid aanpakken en de huidvernieuwing versnellen? Dan is microdermabrasie geschikt voor jou. Wil je ook de onderliggende huidlagen aanpakken? Dan is een peeling de beste keuze. Deze trekken dieper in de huid. Overigens is het ook mogelijk om beide methodes te combineren, voor een optimaal resultaat. Een schoonheidsspecialist kan je hier het beste in adviseren.

Over Schoonheidsinstituut Ankie Willems

Heb je nog meer vragen over microdermabrasie en peelings, of ben je benieuwd wat het beste bij jou past? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag verder, zodat jij elke dag lekker in je vel zit. Zo zijn we naast huidbehandelingen ook gespecialiseerd in permanente make-up.

8,5/10
Roanna van der Aa

Echt een uitkomst!

De medewerkers laten je enorm op je gemak voelen. Zelf vind ik het echt geweldig dat ik hier terecht kan voor het verven van mijn wenkbrauwen. Ik heb namelijk een PPD allergie, maar...

9
Miranda Houthof

Professionele & fijne behandeling

Mijn behandelingen bij Marleen zijn me tot nu toe super goed bevallen. Ze weet veel over de huid en de producten, is gezellig en kan heerlijk masseren!

Relevante behandelingen

Volg ons op Instagram

© Copyright Schoonheidsinstituut Ankie Willems 2024 Gebouwd door   Saam'   Marketing uit Groningen
< /body> < /html>