Al ruim 40 jaar ervaring en kennis in huidverbetering
Uitzonderlijke waardering van onze klanten
Ruim aanbod aan experts en specialisten

De mogelijkheden van microneedling

Ouder worden: het brengt heel veel mooie dingen met zich mee. Je wordt wijzer en weet steeds beter wat je wil. Maar zoals we allemaal weten doet het niet veel goeds voor je huid. Langzaamaan verandert de huidconditie en maakt je strakke, gladde gezicht plaats voor een dunne, slappe huid. Inclusief rimpels! Natuurlijk, je wist dat dit ooit zou gebeuren. Maar je had het liever nog even uit willen stellen. Gelukkig is er een manier om je huid te verstevigen en die nare rimpels te verminderen: microneedling.

Huidveroudering

Iedereen krijgt op een gegeven moment te maken met huidveroudering. Naarmate je ouder wordt maakt je huid steeds minder collageen en elastine aan. Dit zorgt ervoor dat de huid minder elastisch wordt. Het resultaat: de huid wordt slapper, verliest het volume en rimpels worden zichtbaar. Huidveroudering begint eigenlijk al vanaf het twintigste jaar, maar wordt pas zichtbaar tussen je 35e en 40e levensjaar. De snelheid waarmee je huid veroudert hangt af van zowel inwendige als uitwendige factoren. Zoals bij de meeste huidproblemen is het deels genetisch bepaald. Pech! Toch zijn er ook oorzaken waar je zelf invloed op hebt. Denk aan zonlicht, roken, overgewicht en voeding. Gezond leven doet ook je huid goed!

Microneedling

Microneedling is een behandeling waarbij de huid op zachte wijze met ultra dunne naaldjes wordt gepenetreerd. Er ontstaan dan microperforaties. Het lichaam beschouwt deze als huidbeschadiging, waardoor de huid deze uit zichzelf gaat herstellen. Daarbij wordt de aanmaak van collageen en elastine door de huid zelf weer geactiveerd. In de vorm van een subjectable worden daarnaast vitamines in de huid aangebracht. Die werkzame stoffen zorgen ervoor dat de huid weer gaat werken zoals toen je jonger was.

Het resultaat

Na één behandeling krijgt de huid al een enorme vochtboost, maar voor een optimaal resultaat is herhaling aan te raden. Dan zullen rimpels zichtbaar verminderen en zal de huid strakker, steviger en dikker aanvoelen. Het grote voordeel van microneedling is dat er geen plastische chirurgie aan te pas komt. Je huid wordt enkel een handje geholpen, en doet daarna de rest zelf!

Nazorg

De behandeling kan pijnlijk zijn en ook achteraf is de huid vaak nog gevoelig. Het is daarom belangrijk om je huid na de behandeling en tussen de behandelingen door goed te verzorgen. Het is verstandig om 48 uur na de behandeling geen make-up te dragen, niet te zwemmen, te zonnen of het behandelde gebied te ontharen. Ook de sauna is even verboden terrein!

Iets voor jou?

Stoor je je al langere tijd aan je rimpels, maar wil je geen heftige ingrepen laten doen? Dan zou microneedling iets voor jou kunnen zijn. Waarschijnlijk heb je nog steeds veel vragen. Aarzel niet om contact met ons op te nemen, zodat we de tijd kunnen nemen om die te beantwoorden. Bij Schoonheidsinstituut Ankie Willems doen we altijd een gratis consult, zodat je meteen een beeld krijgt van hoe we jou kunnen helpen. Samen werken we naar jouw doel: een frisse, jonge huid!

8,5/10
Roanna van der Aa

Echt een uitkomst!

De medewerkers laten je enorm op je gemak voelen. Zelf vind ik het echt geweldig dat ik hier terecht kan voor het verven van mijn wenkbrauwen. Ik heb namelijk een PPD allergie, maar...

9
Miranda Houthof

Professionele & fijne behandeling

Mijn behandelingen bij Marleen zijn me tot nu toe super goed bevallen. Ze weet veel over de huid en de producten, is gezellig en kan heerlijk masseren!

Relevante behandelingen

Volg ons op Instagram

© Copyright Schoonheidsinstituut Ankie Willems 2024 Gebouwd door   Saam'   Marketing uit Groningen
< /body> < /html>