Al ruim 40 jaar ervaring en kennis in huidverbetering
Uitzonderlijke waardering van onze klanten
Ruim aanbod aan experts en specialisten

Onzuivere huid? Doctor BABOR helpt!

Een perfecte, egale huid: dat willen we allemaal wel. Helaas is lang niet iedereen hiermee gezegend. Veel mensen hebben last van een onzuivere huid. In dit blog gaan we dieper in op de kenmerken van een onzuivere huid, de oorzaken en de behandeling hiervan.

Kenmerken van een onzuivere huid

Bijna iedereen heeft ergens in zijn of haar leven wel eens last van een onzuivere huid. Voornamelijk in de puberteit en tijdens een zwangerschap komt het veel voor. Soms vormt het zich tot een blijvend probleem. Een onzuivere huid kenmerkt zich door een aantal dingen:

  • Een glimmende, vette huid
  • Puistjes en mee-eters
  • Grove poriën

Deze problemen doen zich vaak voor op de T-zone van het gezicht, maar kunnen zich ook uitbreiden tot de rest van het gezicht, de schouders, hals, decolleté en de rug.

Oorzaken

Een onzuivere huid is het gevolg van een verhoogde talgproductie. Talg is een vette substantie die wordt aangemaakt door de huid. Het heeft een belangrijke functie: het zorgt ervoor dat de huid gehydrateerd en flexibel blijft. Maar wanneer er teveel talg wordt aangemaakt, zorgt dit voor een vette, onzuivere huid. Een verhoogde talgproductie kan verschillende oorzaken hebben:
Hormonale schommelingen. Mannelijke hormonen – die bij zowel mannen als vrouwen voorkomen – stimuleren de productie van talg. Vrouwelijke hormonen gaan de productie tegen. Wanneer deze hormonen uit balans zijn, bijvoorbeeld tijdens de puberteit of een zwangerschap, zorgt dit voor puistjes.
Stress. De stresshormonen testosteron en cortisol leiden tot een toename van de talgproductie.
Onvoldoende of verkeerde reiniging van de huid. Wanneer je je huid niet voldoende reinigt, raken je talgklieren en poriën verstopt.
Medicijngebruik. Sommige geneesmiddelen kunnen een onzuivere huid verergeren.

Vaak staat een onzuivere huid niet op zichzelf, maar hangt dit samen met een dieperliggende oorzaak. Denk aan een verontreinigd lichaam door slechte leefgewoontes, zoals ongezonde voedingsmiddelen.

Van binnen…

Een onzuivere huid heeft in principe geen gevolgen voor de gezondheid, maar kan wel als er vervelend worden ervaren. Gelukkig kan er in de meeste gevallen wat aan gedaan worden. Natuurlijk is het belangrijk om de oorzaak aan te pakken. Probeer bijvoorbeeld stress te vermijden. Zorg voor een goede reiniging van de huid en een schoon lichaam van binnen, door te letten op je voedingspatroon.

…en van buiten

In sommige gevallen is het moeilijker om de oorzaak aan te pakken, bijvoorbeeld door een onzuivere huid als gevolg van hormonale schommelingen. Dan kunnen wij helpen. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Een reinigende gezichtsbehandeling. Het gezicht wordt gereinigd en door en door verzorgd.
  • De jetpeel. Deze behandeling werkt dieper dan een facial. De huid wordt behandeld met sterke, diepwerkende serums.
  • Microdermabrasie. Dit is een intensieve peeling waarbij dode huidcellen worden verwijderd met apparatuur.
  • Een reinigende kuur. Het lichaam wordt ontgift en de huid wordt van binnenuit gereinigd.

Doctor BABOR

In onze salon maken we gebruik van de producten van Doctor BABOR. Deze producten zijn ook geschikt voor deskundige huidverzorging thuis. Ze zijn ontwikkeld op basis van medisch onderzoek, zitten vol met werkzame stoffen en werken intensief ter bevordering van de huidconditie. Wil je advies over acne, huidverzorging of ben je benieuwd wat Schoonheidsinstituut Ankie Willems voor jouw huid kan betekenen? Neem dan snel contact op!

8,5/10
Roanna van der Aa

Echt een uitkomst!

De medewerkers laten je enorm op je gemak voelen. Zelf vind ik het echt geweldig dat ik hier terecht kan voor het verven van mijn wenkbrauwen. Ik heb namelijk een PPD allergie, maar...

9
Miranda Houthof

Professionele & fijne behandeling

Mijn behandelingen bij Marleen zijn me tot nu toe super goed bevallen. Ze weet veel over de huid en de producten, is gezellig en kan heerlijk masseren!

Relevante behandelingen

Volg ons op Instagram

© Copyright Schoonheidsinstituut Ankie Willems 2024 Gebouwd door   Saam'   Marketing uit Groningen
< /body> < /html>