Al ruim 40 jaar ervaring en kennis in huidverbetering
Uitzonderlijke waardering van onze klanten
Ruim aanbod aan experts en specialisten

Tips bij een vette huid!

Een huid in balans betekent een gezonde huid. Het heeft een zachte, gladde textuur en er zijn geen oneffenheden te zien. Maar in de praktijk zijn er veel verschillende huidtypes, van een droge, bijna trekkerige huid tot een vettige, glimmende huid. Wanneer jij bijvoorbeeld een vette huid hebt, kan het een extra uitdaging zijn om deze goed in balans te houden. Gelukkig zijn er manieren om je vettige huid goed te verzorgen, zodat deze een gezonde uitstraling behoudt.

Vette huid herkennen

Hoe herken een vette huid? Het meest opvallende kenmerk van dit huidtype is dat je vaak een glimmende T-zone terugziet. Daarnaast is er vaak sprake van zichtbare grove poriën. Een vette huid is vaak dikker dan andere huidtypes. Een mooi voordeel hiervan is dat de huid strakker oogt en minder snel rimpels zal vertonen. Maar ook kan een vette huid bepaalde nadelen met zich meebrengen. Make-up ‘glijdt’ gemakkelijker van de huid, grove poriën zorgen voor een wat minder egaal huidbeeld en het vettige gevoel is niet altijd prettig.

Werken aan grove poriën

Om de grove poriën aan te pakken, zijn peelings bij uitstek geschikt. Fruitzuurpeelings zijn hierbij aan te raden. Aan de hand van een peeling verwijder je dode huidcellen en verfijnt de huidstructuur. Een reinigingsproduct dat ook peelend werkt, is de enzyme cleanser. De reinigende werking is belangrijk om het overtollige talg te verwijderen. Daarnaast bevordert het de regeneratie van je huid. Bovendien brengen de werkstoffen vitamine C en de enzymen meer balans in de huid.

Verzorgen met producten

De effectiefste manier om je vette huid in balans te brengen, is door de juiste verzorgingsproducten te gebruiken. Een product als de Babor Pore Refiner werkt effectief tegen vergrote poriën en de vette glans. Het ingrediënt ‘Rosa Canina extract’ reguleert de overmatige talgproductie, waardoor er je vette huid ingeruild wordt voor een matte teint.

Vocht inbrengen

Bij een vette huid is hydrateren een belangrijke stap Een vette huid lijkt wellicht al vet genoeg, maar dat betekent niet dat de huid ook genoeg vocht vasthoudt. Sterker nog, de vette huid kan vochtarm zijn, waardoor de huid daarop reageert met het aanmaken van nog meer talg. Zo blijf je vastzitten in een vicieuze cirkel. Je kunt je huid ondersteunen door dagelijks goed te hydrateren. Crèmes met een gelstructuur zijn daarvoor erg geschikt, maar ook de Babor Hydro Cellular is een mooi product om intensief te hydrateren. Let op dat je crèmes met te veel lipiden vermijdt.

Talgproductie verminderen

De talgproductie is een nuttig mechanisme van de huid. Het zorgt ervoor dat de huid gezond en soepel blijft. Daarom wil je natuurlijk dat het mechanisme goed werkt, maar liever niet overmatig. Producten als de Babor Skinovage Balancing Cream helpt de huid met het vinden van dit evenwicht. Dit product bevat het stofje ‘sebucon’, dat de talgproductie afremt waar nodig.

Professionele hulp

Ben jij op zoek naar meer balans in je huid? Bij Schoonheidsinstituut Ankie Willems helpen we je graag verder! Wij kunnen je voorzien van deskundig advies, maar ook zijn er diverse behandelmogelijkheden om je vette huid grondig aan te pakken. Denk aan een Jetpeel of microdermabrasie. Deze behandeling maken we af met de nodige verzorgingsproducten. Voor vragen of het maken van een afspraak kun je gerust contact met ons opnemen.

8,5/10
Roanna van der Aa

Echt een uitkomst!

De medewerkers laten je enorm op je gemak voelen. Zelf vind ik het echt geweldig dat ik hier terecht kan voor het verven van mijn wenkbrauwen. Ik heb namelijk een PPD allergie, maar...

9
Miranda Houthof

Professionele & fijne behandeling

Mijn behandelingen bij Marleen zijn me tot nu toe super goed bevallen. Ze weet veel over de huid en de producten, is gezellig en kan heerlijk masseren!

Relevante behandelingen

Volg ons op Instagram

© Copyright Schoonheidsinstituut Ankie Willems 2024 Gebouwd door   Saam'   Marketing uit Groningen
< /body> < /html>