Al ruim 40 jaar ervaring en kennis in huidverbetering
Uitzonderlijke waardering van onze klanten
Ruim aanbod aan experts en specialisten

Droge huid? Niet voor lang met de goede verzorging!

Voor de zoveelste keer voelt je huid weer trekkerig aan. De laatste tijd komt dit gevoel steeds vaker voor. Wanneer je uit de douche stapt of van buiten komt, speelt het probleem al helemaal op! Je weet dat je nu eigenlijk zoveel mogelijk van je huid moet afblijven. Maar door de bijkomende jeuk is het te aantrekkelijk om te krabben. Komen deze klachten je bekend voor? Grote kans dat je te maken hebt met een droge huid. Gelukkig is er voor elk huidprobleem ook weer een oplossing.

Ontstaan van droge huid

Een droge huid kan al vrij snel ontstaan. Daarom is het ook een veelvoorkomend huidprobleem. Het ontstaat onder andere doordat de huidbarrière uit balans is. De beschermende functie van de huid is dan niet meer intact. Daardoor treedt er veel vochtverlies op. Daarnaast is een tekort aan vetten een andere boosdoener. Je hebt goede vetten nodig om de huid soepel en zacht te houden. De balans tussen vocht en vetten is erg belangrijk om de huid in een goede conditie te houden. 

Andere oorzaken

Van buitenaf zijn er ook een aantal factoren die invloed hebben. Het is bijvoorbeeld al te fijn om na een lange dag een uitgebreide hete douche te nemen. Maar op die manier wek je sneller een reactie van je huid op. Hetzelfde geldt bij roken of het ervaren van langdurige stress. Bovendien zorgen bepaalde weersomstandigheden ook voor een droge huid. Vooral grote temperatuurswisselingen zijn vervelend voor de huid. Maar denk bijvoorbeeld ook aan medicijngebruik. 

Veelvoorkomend huidprobleem

Veel mensen hebben in een bepaald seizoen last van een trekkerig gevoel van de huid of de jeuk. Maar naast deze twee kenmerken is een droge huid door meerdere verschijnselen te herkennen. Heb je ook last van schilfertjes? Of komen er zichtbare rode irritatievlekjes tevoorschijn? Dit kunnen ook alarmbellen zijn dat je huid uit balans is. Om je huid weer gevoed en soepel te krijgen, is verzorging van belang.

Thuis aan de slag

En ook thuis kun je hiermee aan de slag. Je droge huid heeft vaak behoefte aan een dagelijkse verzorging. Deze verzorging kan bestaan uit verschillende verzorgingsproducten. Crèmes, serums, maskers, producten zijn natuurlijk te vinden in allerlei soorten. Maar vooral de inhoud is belangrijk om op te letten. Zo kun je kijken naar de volgende functies en ingrediënten:

– Barrièreherstellend: beta glucan, vitamine B3, shea butter, ceramides, argan
– Hydraterend: hyaluronzuur, plantaardige olien, vitamine B5
– Exfoliërend: nicotinamide, vitamine B3, vitamine C. 

Verzorgende behandeling

Werpt al je inspanning van thuis nog niet zijn vruchten af? Dan is een professionele behandeling in een salon verstandig. De schoonheidsspecialiste geeft hier advies welke behandeling past, volledig op jou en je huid afgestemd. Een van deze behandelingen kan een Jetpeel zijn. De Jetpeel reinigt je huid en hydrateert waar nodig. Je huid wordt hierdoor weer een stuk gladder en frisser. Je droge huid is snel weer ingeruild voor een natuurlijke uitstraling. 

Over Ankie Willems

Wil jij je droge huid deskundig laten behandelen? Bij Schoonheidsinstituut Ankie Willems helpen we je graag verder! Wij kunnen je voorzien van advies, maar ook zijn er diverse behandelmogelijkheden om je huidprobleem grondig aan te pakken. Want niet alleen voor een droge huid kun je bij ons terecht. Wanneer je kampt met bijvoorbeeld acne, gevoelige huid of anders hebben we ook diverse behandelingen klaarstaan. Voor vragen of het maken van een afspraak kun je gerust contact met ons opnemen. 

8,5/10
Roanna van der Aa

Echt een uitkomst!

De medewerkers laten je enorm op je gemak voelen. Zelf vind ik het echt geweldig dat ik hier terecht kan voor het verven van mijn wenkbrauwen. Ik heb namelijk een PPD allergie, maar...

9
Miranda Houthof

Professionele & fijne behandeling

Mijn behandelingen bij Marleen zijn me tot nu toe super goed bevallen. Ze weet veel over de huid en de producten, is gezellig en kan heerlijk masseren!

Relevante behandelingen

Volg ons op Instagram

© Copyright Schoonheidsinstituut Ankie Willems 2024 Gebouwd door   Saam'   Marketing uit Groningen
< /body> < /html>