Al ruim 40 jaar ervaring en kennis in huidverbetering
Uitzonderlijke waardering van onze klanten
Ruim aanbod aan experts en specialisten

Oorzaken van acne en wat je ertegen kunt doen

Bijna 90% van alle mensen krijgt in hun leven te maken met acne. Veel jongeren hebben hier last van tijdens de pubertijd, maar ook op latere leeftijd kan acne voorkomen. Het is dan goed om te weten wat de oorzaak is van jouw acne en hoe je het kunt verminderen.

Hormonale oorzaken

Veel pubers hebben vet haar en een vette huid. Hierdoor raken talgkliertjes sneller verstopt. Huidbacteriën die normaal gesproken onschuldig zijn, kunnen dan infecties aan de huid veroorzaken, waardoor acne ontstaat. Na de puberteit spelen de geslachtshormonen bij vrouwen nog steeds een rol in Tijdens de pubertijd schommelt je hormoonbalans. Dat betekent dat je lichaam in de pubertijd aan het veranderen is en nog niet precies een goede hoeveelheid hormonen produceert. Ook krijgen vrouwen tijdens de pubertijd te maken met menstruatie waarbij het aantal hormonen veel schommelt. Zeker vlak voor en rond de menstruatie speelt dit op.

Talg

Hormonen zorgen voor de ontwikkeling van onze talgklieren. Door hormoonschommelingen produceert het lichaam te veel mannelijke hormonen (androgenen) die de productie van talg stimuleren. De overproductie van talg zorgt voor verstopping van de poriën in de huid. Dit creëert een perfecte bron voor bacteriën die ontstekingen kunnen veroorzaken en zo acne veroorzaken.

Voeding en leefstijl als oorzaken

Wanneer je darmen niet optimaal werken kunnen ze niet de juiste stoffen opnemen, of ze houden afvalstoffen te lang vast. Er kan dan een vitaminetekort ontstaan en er blijven meer slechte bacteriën achter in je lichaam. Zo kan er een ontstekingsactiviteit ontstaan. Door een verminderde darmwerking kunnen huidproblemen ontstaan zoals acne, eczeem of huiduitslag.

Oorzaken

Een verstoorde darmfunctie kan verschillende oorzaken hebben. Je kan een ongezonde levenswijze hebben met te weinig slaap en ongezond eten maar stress en verkeerde voedingskeuzes kunnen ook als oorzaak zijn. Andere mensen reageren minder goed op gluten of op melkproducten, wat een trigger kan zijn voor acne.

Een goede huidverzorging

Verzorging voor je huid kan veel resultaat geven bij huidproblemen zoals acne. Vaak worden bij acne veel uitdrogende producten gebruikt om zo de ontstekingen te verminderen. Vaak zijn dit te agressieve producten, of ze verstoppen de huid. Hierdoor wordt de natuurlijke barrière van je huid uit balans gebracht en de acne juist verergerd.

Stress en negatieve emoties

De invloed van stress kan ook een rol spelen bij acne. Bij stress maakt je lichaam de stof cortisol aan. Dit wordt ook wel een stresshormoon genoemd. De bijwerking van cortisol is dat het je immuunsysteem verzwakt. Bij acne is juist een goed werkend immuunsysteem van belang bij het remmen van ontstekingen en het herstellen van de huid. Door de aanmaak van Daardoor is de kans op ontstekingen groter.

Schoonheidsinstituut Ankie Willems

Ons doel is om je binnen een gastvrije en welkome omgeving vakkundigheid te bieden op het gebied van huidverzorging en huidverbetering. Schoonheidsinstituut Ankie Willems is officieel ANBOS gespecialiseerd in en gecertificeerd voor het behandelen van acne. Door deze officiële specialisatie is vergoeding door je zorgverzekeraar mogelijk. Een doorverwijzing van een arts is niet noodzakelijk, wij kunnen meteen met je aan de slag.

Contact

Voor een persoonlijk en passend huidadvies kun je bij ons team terecht voor een gratis consult. Hierin kijken wij goed naar je huid, geven jou een passend advies en kan je terecht voor al je vragen. Zo krijgen wij jou huid samen weer onder controle voor een gezonde en stralende huid. Neem contact op of maak online een afspraak om meer te weten te komen!

8,5/10
Roanna van der Aa

Echt een uitkomst!

De medewerkers laten je enorm op je gemak voelen. Zelf vind ik het echt geweldig dat ik hier terecht kan voor het verven van mijn wenkbrauwen. Ik heb namelijk een PPD allergie, maar...

9
Miranda Houthof

Professionele & fijne behandeling

Mijn behandelingen bij Marleen zijn me tot nu toe super goed bevallen. Ze weet veel over de huid en de producten, is gezellig en kan heerlijk masseren!

Relevante behandelingen

Volg ons op Instagram

© Copyright Schoonheidsinstituut Ankie Willems 2024 Gebouwd door   Saam'   Marketing uit Groningen
< /body> < /html>