Al ruim 40 jaar ervaring en kennis in huidverbetering
Uitzonderlijke waardering van onze klanten
Ruim aanbod aan experts en specialisten

Aandacht voor je kijkers met oogverzorging

‘Je ogen spreken boekdelen’ is een bekend gezegde. Eigenlijk duidt het erop dat je ogen veel doen voor je uitstraling. Wallen, fijne lijntjes, donkere kringen of zwellingen ben je daarom liever kwijt dan rijk rondom je ogen. Je huid is gelukkig gezond te houden met de juiste oogverzorging. In dit blogartikel lees je er alles over.

Kwetsbare huid

In tegenstelling tot de rest van je huid op je gezicht, is de huid rondom je ogen erg dun. Dat maakt het ook dat wanneer je slecht slaapt, niet lekker in je vel zit of ongezond leeft, je ogen je sneller verraden. Door de kwetsbare huid ontstaan er sneller oneffenheden. Je huid maakt hier ook minder talg aan. Talg is een lichaamsstof die je huid soepel houdt. Doordat je talgproductie afneemt en de huid rondom je ogen dunner en stugger is, komen er vaker rimpels, zwellingen en donkere kringen tevoorschijn.

Belang oogverzorging

Om je kwetsbare huid een handje te helpen gezond te worden of te blijven, is oogverzorging nodig. Met de juiste producten kun je onder andere je talgproductie meer op gang helpen. Daarnaast zijn er genoeg crèmes die je vochtgehalte op peil kunnen brengen. Vocht is namelijk nodig om je huid te hydrateren. Daardoor blijft je huid soepel en glanzend en ontstaan er minder snel kraaienpootjes (rimpels) bij je ogen. Door onder de ogen goed te hydrateren verbeter je donkere kringen en bepaalde producten werken verstevigend, waardoor vaatjes minder opvallen.

Simpele handelingen voor thuis

Voordat je daadwerkelijk aan de slag gaat met smeren, zijn er ook een paar simpele handelingen voor thuis die een positieve bijdrage kunnen leveren:
1. Draag bij zonnig weer een zonnebril
2. Maak elke avond de huid rondom je ogen schoon om bacteriën te verwijderen
3. Vervang iedere drie maanden je make-up om infecties te voorkomen
4. Gebruik zo nu en dan een masker voor de contouren van je ogen

Crème vs gel

Om je huid rondom je ogen daadwerkelijk te versterken, zijn er verzorgende producten nodig. Dit kan met een crème of een product in gelvorm. Wel is het belangrijk deze twee producten te onderscheiden. Een crème doet bijvoorbeeld veel voor de hydratatie. Een gel is vaak op waterbasis en lichter. Dat is fijn voor de tere huid en komt vooral van pas om de natuurlijke balans te herstellen en de huidbarrière te bekrachtigen. Al zijn de twee producten verschillend van textuur, het belangrijkste voor hun werking zijn de werkzame stoffen die ze bevatten. Beide producten mag je toevoegen aan je dagelijkse verzorging om een krachtig resultaat te krijgen!

Producten kopen?

Ben jij op zoek naar een goede oogverzorging? Bij onze BABOR Webshop hebben we een ruim aanbod aan producten. Wanneer je zeker wil weten of het geschikt is voor je huid, kunnen wij altijd advies geven. Neem gerust contact met ons op bij vragen! Ons team aan specialisten staat voor je klaar.

8,5/10
Roanna van der Aa

Echt een uitkomst!

De medewerkers laten je enorm op je gemak voelen. Zelf vind ik het echt geweldig dat ik hier terecht kan voor het verven van mijn wenkbrauwen. Ik heb namelijk een PPD allergie, maar...

9
Miranda Houthof

Professionele & fijne behandeling

Mijn behandelingen bij Marleen zijn me tot nu toe super goed bevallen. Ze weet veel over de huid en de producten, is gezellig en kan heerlijk masseren!

Relevante behandelingen

Volg ons op Instagram

© Copyright Schoonheidsinstituut Ankie Willems 2024 Gebouwd door   Saam'   Marketing uit Groningen
< /body> < /html>