Al ruim 40 jaar ervaring en kennis in huidverbetering
Uitzonderlijke waardering van onze klanten
Ruim aanbod aan experts en specialisten

Zo ga je couperose te lijf

Heb je last van zichtbare rode adertjes in je gezicht? Je bent niet de enige. Het is erg vervelend als je in de spiegel kijkt en geconfronteerd wordt met rode adertjes die over je gezicht heen lopen. Deze veelvoorkomende aandoening, ook wel couperose genoemd, is onschadelijk, maar levert wel irritaties op. In dit blog bespreken we hoe je deze huidaandoening tegen kunt gaan en hoe je verdere ontwikkeling kunt voorkomen.

Hoe ontstaat couperose?

Couperose wordt gekenmerkt door rode, zichtbare bloedvaatjes op het gezicht, met name op de wangen, neus en kin. Verder kun je last hebben van blozen, zonder dat daar een reden voor is. Ook kan de huid gevoelig zijn voor irritatie en heftig reageren op bepaalde huidverzorgingsproducten. De oorzaken van deze couperose liggen vaak bij:

  • Je huidtype: mensen met een lichtere huid hebben meer kans op couperose. Een dunne huid maakt de bloedvaten ook sneller zichtbaar.
  • Blootstelling aan de zon: langdurige blootstelling kan bloedvaten beschadigen en de aandoening veroorzaken.
  • Temperatuurschommelingen: extreme temperaturen, zowel koud als warm, kunnen de bloedvaten in het gezicht verwijden en bijdragen aan het ontstaan van de huidaandoening.
  • Alcohol en tabaksgebruik: overmatig alcoholgebruik en roken kan de bloedvaten uitzetten en couperose verergeren.
  • Genetica: als je familieleden couperose hebben, is de kans groter dat jij het ook ontwikkelt.

Wat kun je doen om couperose tegen te gaan?

Vaak heb je simpelweg pech als je te maken hebt met couperose, maar soms kan het ook te maken hebben met je huidverzorging of levensstijl. Om het tegen te gaan of verdere ontwikkelingen te voorkomen kun je het beste:

  • Je huid beschermen tegen de zon door dagelijks een zonnebrandcrème met SPF te smeren. Voorkom te veel blootstelling aan de zon, met name als de uv-straling hoog is.
  • Je huid goed verzorgen met milde, hypoallergene huidverzorgingsproducten om irritatie te voorkomen. Vermijd producten met sterke chemicaliën en kies bijvoorbeeld voor de couperose crème en het serum van BABOR. De producten van dit merk bevatten zuivere, natuurlijke en actieve stoffen die aan een gezond huidbeeld voldoen.
  • Een gezonde levensstijl aannemen. Een gebalanceerd dieet met producten uit de Schijf van Vijf en voldoende water drinken om je huid te hydrateren zijn essentieel.

Wat is de behandeling van couperose?

Helaas zijn voedende huidverzorgingsproducten en een gezonde levensstijl niet altijd voldoende om couperose tegen te gaan. Een huidspecialist kan je daarom altijd helpen om je klachten te verhelpen. De beste behandeling in de salon om couperose te lijf te gaan is door Intense Pulsed Light (IPL-Gem). Door middel van een IPL lichtflits worden de stuwing en verkleuring in de adertjes langzaamaan opgelost waardoor de normale bloedsomloop weer wordt hersteld. Ook de productie van collageen wordt gestimuleerd, zodat de opperhuid dikker wordt en de roodheid in de huid wordt gecamoufleerd. Verder zijn laserbehandelingen en het Bio Skin Smoothing apparaat ook effectieve manieren om de zichtbare bloedvaten in het gezicht te verminderen.

Behandeling herhalen

Couperose is een huidaandoening die niet snel overgaat. Dit komt omdat de oorzaak niet altijd behandeld kan worden, waardoor rode bloedvaatjes na verloop van tijd terugkeren. In de loop der jaren wordt de aandoening vaak stabiel, maar soms kunnen de rode bloedvaatjes zich ook vestigen in het hals- of decolletégebied. Het is belangrijk om de behandelingen die je tegen couperose ondergaat met regelmaat te herhalen, om een goed resultaat te behouden en het niet te laten terugkeren.

Schoonheidsinstituut Ankie Willems

Door een combinatie van medische behandelingen, huidverzorging en gezonde levensstijlgewoonten is het mogelijk om de zichtbaarheid van de rode bloedvaten in je gezicht te verminderen en verdere ontwikkeling te voorkomen. Wil je persoonlijk advies om je klachten te verhelpen of één van onze behandelingen ondergaan? Neem gerust contact op met Schoonheidsinstituut Ankie Willems zodat we je kunnen helpen om je klachten te verminderen.

8,5/10
Roanna van der Aa

Echt een uitkomst!

De medewerkers laten je enorm op je gemak voelen. Zelf vind ik het echt geweldig dat ik hier terecht kan voor het verven van mijn wenkbrauwen. Ik heb namelijk een PPD allergie, maar...

9
Miranda Houthof

Professionele & fijne behandeling

Mijn behandelingen bij Marleen zijn me tot nu toe super goed bevallen. Ze weet veel over de huid en de producten, is gezellig en kan heerlijk masseren!

Relevante behandelingen

Volg ons op Instagram

© Copyright Schoonheidsinstituut Ankie Willems 2024 Gebouwd door   Saam'   Marketing uit Groningen
< /body> < /html>