Al ruim 40 jaar ervaring en kennis in huidverbetering
Uitzonderlijke waardering van onze klanten
Ruim aanbod aan experts en specialisten

Het opbouwen van een effectieve skincare routine

Een gezonde, stralende huid begint met een goede en consistente skincare routine. Het samenstellen van de juiste routine kan echter een uitdaging zijn, omdat er enorm veel producten op de markt zijn. Bij Schoonheidsinstituut Ankie Willems willen we je graag helpen om een effectieve routine op te bouwen met producten die bij jouw huidtype en behoeften passen.

Leer je huidtype kennen

Voordat je begint met het uitkiezen van producten voor je skincare routine, is het belangrijk om je huidtype te leren kennen. Dit kun je doen door een huidanalyse te ondergaan door een huidspecialist. Of je nou een droge, vette, gecombineerde of gevoelige huid hebt, het kennen van je huidtype helpt je bij het selecteren van producten die specifieker zijn afgestemd op jouw behoeften.

Reiniging

De basis van iedere routine begint bij een goede reiniging. Kies een zachte reiniger die past bij je huidtype om onzuiverheden, overtollig talg, make-up en ander vuil te verwijderen. Reinig je gezicht zowel in de ochtend als in de avond om je huid fris en schoon te houden.

Exfoliëren

Hoewel veel mensen niet bekend zijn met het begrip exfoliatie, is het een essentieel onderdeel voor een perfecte skincare routine. Met deze methode kun je dode huidcellen verwijderen en de celvernieuwing stimuleren. Afhankelijk van je huidtype, is het handig om te kiezen voor een exfoliant met AHA’s of BHA’s. Dit zijn fruitzuren die ervoor zorgen dat de ‘lijm’ die dode huidcellen bij elkaar houdt, wordt opgelost. Hierdoor zullen de dode huidcellen loslaten. Gebruik een exfoliant niet vaker dan één of twee keer per week. Het kan namelijk leiden tot huidirritaties.

Toner

Een toner kan helpen om de pH-balans van de huid te herstellen en te reinigen. Kies voor een alcoholvrije toner met hydraterende ingrediënten om je huid voor te bereiden op de volgende stappen van de routine.

Serums

Om specifieke huidproblemen aan te pakken kun je een serum toevoegen aan je skincare routine. Serums bevatten geconcentreerde ingrediënten, zoals vitamine C voor een heldere teint, hyaluronzuur voor hydratatie of retinol voor anti-aging.

Hydratatie

Ongeacht je huidtype is hydratatie van vitaal belang. Kies een moisturizer of gezichtscrème die past je huidbehoeften. Of het nu gaat om een lichte gel voor een vette huid of een stevige crème voor een droge huid: hydratatie mag niet worden overgeslagen. Doe het daarom elke ochtend en avond.

Zonbescherming

Omdat je huid dagelijks wordt blootgesteld aan de zon, kan er schade aan de huid en vroegtijdige veroudering optreden. Gebruik daarom elke dag een zonnebrandcrème met minimaal SPF30, zelfs op de dagen dat de zon niet schijnt. Breng het aan als laatste stap in je ochtendroutine.

Aanvullende behandelingen

Consistentie is het allerbelangrijkst voor een effectieve skincare routine. Geef je huid de tijd om te reageren op nieuwe producten voordat je wijzigingen in je routine aanbrengt. Wees geduldig en houd je routine elke dag vol. Afhankelijk van je huidbehoeften kunnen aanvullende behandelingen zoals maskers, peelingen of andere huidverbeterende technieken nuttig zijn. Voeg deze behandelingen indien nodig toe, maar houd je routine daarnaast ook vol.

De perfecte skincare routine eist geduld

Een effectieve skincare routine moet opgebouwd worden en aansluiten op je huidtype en behoeften. Neem de tijd om fijne producten te selecteren, ken de behoeften van je huid en wees consistent. Om tot een gezonde en stralende huid te komen, moet je je huid de tijd geven om te wennen aan huidverzorgingsproducten. Ook professioneel advies van een huidspecialist kan je helpen om de beste productkeuzes te maken. Zo wordt er bij Schoonheidsinstituut Ankie Willems gebruikgemaakt van het kwalitatieve merk BABOR. Neem contact op voor de beste adviezen en behandelingen.

8,5/10
Roanna van der Aa

Echt een uitkomst!

De medewerkers laten je enorm op je gemak voelen. Zelf vind ik het echt geweldig dat ik hier terecht kan voor het verven van mijn wenkbrauwen. Ik heb namelijk een PPD allergie, maar...

9
Miranda Houthof

Professionele & fijne behandeling

Mijn behandelingen bij Marleen zijn me tot nu toe super goed bevallen. Ze weet veel over de huid en de producten, is gezellig en kan heerlijk masseren!

Relevante behandelingen

Volg ons op Instagram

© Copyright Schoonheidsinstituut Ankie Willems 2024 Gebouwd door   Saam'   Marketing uit Groningen
< /body> < /html>