Al ruim 40 jaar ervaring en kennis in huidverbetering
Uitzonderlijke waardering van onze klanten
Ruim aanbod aan experts en specialisten

Wat zit er eigenlijk in mijn huidverzorgingsproducten?

Op de verpakkingen van huidverzorgingsproducten staat vaak een eindeloze lijst van ingrediënten die we op onze huid aanbrengen. Maar hoe goed kennen we die ingrediënten die in crèmes, serums en lotions zitten eigenlijk? In dit blog lichten we veelvoorkomende ingrediënten in producten uit.

Actieve ingrediënten

De ingrediëntenlijst die je op de verpakking tegenkomt wordt de INCI (International Nomenclature of Cosmetics Ingredients) genoemd. Alle ingrediënten hebben in elk land dezelfde naam. In alle huidverzorgingsproducten zit een aantal actieve ingrediënten (werkstoffen) die zorgen voor de werking van het product. Deze ingrediënten zijn gefocust op het doel van het gehele product. Als je de huid bijvoorbeeld goed wil hydrateren, zitten er hydraterende ingrediënten in.

Hyaluronzuur

Hyaluronzuur is een krachtige vochtinbrenger die de huid hydrateert en helpt bij het verminderen van fijne lijntjes en rimpels. Het houdt vocht vast en geeft de huid een jeugdige uitstraling. Hyaluronzuur zit ook in je eigen huid, maar als je ouder wordt vermindert dit ingrediënt. Bijsmeren is daarom een goede optie. Op deze manier kunnen de elasticiteit en het volume in het gezicht worden verbeterd.

Vitamines

Vitamines helpen de huid te beschermen tegen schade door vrije radicalen. Ze geven de huid een heldere teint. Er zijn verschillende soorten vitamines:
• Vitamine A (retinol): deze antioxidant staat vooral bekend om huidverjongende eigenschappen. De vitamine is actief bij verstopte poriën en onzuiverheden. Retinol is effectief bij het verminderen van fijne lijntjes, rimpels en het verbeteren van de textuur van de huid.
• Vitamine B3 (niacinamide): deze vitamine helpt bij roodheid, zorgt ervoor dat de talgproductie goed blijft en heeft een kalmerende werking. Ook kan het gebruikt worden om pigmentvlekken te verminderen.
• Vitamine C: deze antioxidant is vrij van radicalen en helpt om de stevigheid van de huid te behouden. Ook kan het helpen bij het verminderen van puistjes en pigmentvlekjes.
• Vitamine E: deze vitamine beschermt de huid, ook tegen verbranding. Andere actieve ingrediënten werken beter als er vitamine E in het product zit.

Glycerine

Deze stof staat vooral bekend om de uitstekende hydraterende eigenschappen. Dit ingrediënt houdt namelijk vocht vast en kan op deze manier de huid hydrateren. Glycerine beschermt de huid tegen uitdroging en zit daarom in veel huidverzorgingsproducten.

Collageen-peptiden

Collageen-peptiden worden toegepast op de huid en zijn verantwoordelijk voor de stevigheid, elasticiteit en structuur. Ze kunnen helpen met het stimuleren van de aanmaak van collageen, om de huidstructuur te verbeteren en tekenen van veroudering te verminderen.

Haverextract

Dit ingrediënt helpt om je huid te hydrateren door het vochtgehalte van je huid te verhogen en vochtverlies te voorkomen. Daarnaast heeft haverextract kalmerende eigenschappen, waardoor het roodheid en irritatie van de huid kan verminderen. Verder heeft het ingrediënt antioxidante eigenschappen om de huid te beschermen tegen schade door vrije radicalen.

Panthenol

Panthenol staat ook wel bekend als provitamine B5. Het hydrateert de huid en heeft een kalmerende werking. Ook kan deze stof helpen bij roodheid. Het ingrediënt zorgt ervoor dat de huid er gezonder en voller uitziet. Daarnaast draagt het bij aan het stimuleren van celvernieuwing.

Shea Butter

Shea Butter is een natuurlijke vochtinbrenger die rijk is aan vetzuren. Het hydrateert en verzacht de huid, waardoor het bijzonder geschikt is voor droge en gevoelige huidtypes. Het kan helpen om je huid te beschermen tegen uitdroging. Huidverzorgingsproducten met Shea Butter bevatten een natuurlijke SPF, waardoor het schade door de zon kan verminderen en huidveroudering kan voorkomen.

Huidverzorgingsproducten van BABOR

Wil je meer informatie over de ingrediënten in producten of een fijne huidverbeterende behandeling ondergaan? Neem contact op met Schoonheidsinstituut Ankie Willems voor het maken van een afspraak. De huidverzorgingsproducten van BABOR hebben fijne werkstoffen die je huid optimaal kunnen verzorgen.

8,5/10
Roanna van der Aa

Echt een uitkomst!

De medewerkers laten je enorm op je gemak voelen. Zelf vind ik het echt geweldig dat ik hier terecht kan voor het verven van mijn wenkbrauwen. Ik heb namelijk een PPD allergie, maar...

9
Miranda Houthof

Professionele & fijne behandeling

Mijn behandelingen bij Marleen zijn me tot nu toe super goed bevallen. Ze weet veel over de huid en de producten, is gezellig en kan heerlijk masseren!

Relevante behandelingen

Volg ons op Instagram

© Copyright Schoonheidsinstituut Ankie Willems 2024 Gebouwd door   Saam'   Marketing uit Groningen
< /body> < /html>