Acne

Ons Instituut, Ankie Willems in Groningen, is officieel gespecialiseerd in het behandelen van acné. Door deze officiele specialisatie is vergoeding door uw zorgverzekeraar mogelijk, uiteraard afhankelijk van uw polis.

Acne is een verzamelnaam van verschillende huidaandoeningen, die te herkennen zijn aan ‘puistjes’. Het komt zeer veel voor, bijna iedereen heeft er enigzins of juist in grote mate ‘last’ van gehad. Gelukkig zijn er vele mogelijkheden voorhanden om Acne te behandelen.

Acne vulgaris of jeugdpuistjes komt het meest voor op de schouders, armen, nek en gezicht en berust op een overmatige productie van talg, waardoor mee-eters ontstaan. In deze verstopte en uitgezette talgkliertjes bevindt zich een bacterie die prikkelende stoffen produceert en ontstekingsverschijnselen oproept. Rode knobbeltjes verschijnen, die na een infectie ook etterige puisten op het gezicht en op de rug kunnen vormen. Acne begint vaak bij de puberteit.

Mannen hebben, als ze acne hebben, dit vaak veel heftiger dan vrouwen. De overmatige talgproductie wordt namelijk gestimuleerd door de mannelijke hormonen. Meisjes kunnen al rond hun achtste jaar last van puistjes krijgen, jongens meestal pas rond hun veertiende. Hormonen en erfelijke aanleg kunnen een rol spelen. Puistjes zijn meestal het ergst tussen je zestiende en negentiende jaar. Daarna ben je er meestal van af. Maar dat geldt niet voor iedereen, sommige mensen kunnen tot na hun dertigste nog last van ‘jeugdpuistjes’ hebben. Mensen die erg aan acne hebben geleden houden daar wel vaak littekens aan over, in de vorm van putjes en huid onregelmatigheden.

Een behandelplan is nodig om een mooi resultaat te bereiken, een consult vooraf is aan te raden. Neem hiervoor contact met ons op. Wij hebben met onze behandelingen en producten zeer goede resultaten behaald!

Voeding speelt vaak een rol bij vorming van puistjes. Het bloedonderzoek van Viavitalis kan hierbij helpen overzicht te krijgen over welke voedingsstoffen negatieve effect hebben.

Voor iedere behandeling geldt dat ze het meeste resultaat hebben als u uw huid thuis de juiste gereedschappen geeft door middel van de juiste huidverzorging. Hiermee versterkt u de werking van de behandelingen en blijven de resultaten langer zichtbaar.

Maak een afspraak voor een consult en vraag advies aan onze Acne Specialisten!