Al ruim 40 jaar ervaring en kennis in huidverbetering
Uitzonderlijke waardering van onze klanten
Ruim aanbod aan experts en specialisten

Pedicure

De pedicure is gespecialiseerd in het behandelen en verzorgen van de voeten. Er zijn verschillende redenen om de voeten te laten behandelen door een pedicure. Dit kan noodzakelijk zijn maar ook als verwennerij.

Voeten verdienen aandacht

De pedicure verzorgt je voeten en nagels. Mooie en verzorgde voeten zijn prettig, soms is een bezoek aan de pedicure echt een noodzaak. Pijnlijke voetproblemen kunnen je dag aardig vertragen en onverzorgde voeten verberg je misschien wel graag.

De pedicure helpt je bij de verzorging van je voeten en teennagels. Daarnaast biedt een pedicure verlichting aan mensen met voetproblemen, zoals eelt, likdoorns of ingegroeide nagels. De pedicure draagt bij aan het welzijn en de esthetiek van de voeten, en het biedt zowel therapeutische als cosmetische voordelen.

Een pedicurebehandeling bestaat uit:

  • De visuele inspectie zodat de pedicure kan aangeven wat mogelijk is in de geplande tijd.
  • De verzorging van nagels en nagelomgeving (nagelwallen).
  • Het verwijderen van overtollig eelt aan de tenen en voeten.
  • Het verwijderen van verschillende soorten likdoorns (eeltpit / eksteroog).
  • Het behandelen van kloven en eeltranden.
  • Het zo nodig behandelen van schimmel nagels en ingroeiende nagels, en daarbij het drukvrij leggen van deze nagels.
  • Het behandelen en afvlakken van verdikte nagel (schimmel/kalknagel).

De behandeling wordt afgesloten met een korte massage met een verzorgende voetencrème.

Extra tijd nodig?

Een pedicurebehandeling duurt 40-45 minuten. Heb je meer dan 1 van de volgende specifieke voetproblemen, een likdoorn, ingegroeide nagel, kalknagel, eelt, plan dan aanvullende tijd in. Anders bestaat de mogelijkheid dat de pedicure je voeten niet volledig kan behandelen.

Schimmelnagels

Schimmelnagels, ook bekend als kalknagels of onychomycose, zijn een veelvoorkomend en ongemakkelijk probleem dat de nagels van de tenen of vingers aantast. Deze aandoening wordt veroorzaakt door schimmelinfecties die zich onder de nagel bevinden, waardoor de nagel geelachtig, verdikt en brokkelig wordt. Schimmelnagels zijn zeer besmettelijk en ontstaan vaak als gevolg van vochtige omgevingen, slechte voethygiëne, het dragen van slecht ademende schoenen, of door een verzwakt immuunsysteem. De behandeling van schimmelnagels kan lastig zijn en omvat eigenlijk altijd het gebruik van antischimmelmedicatie.

Het is belangrijk om schimmelnagels tijdig aan te pakken, aangezien ze zich gemakkelijk en snel kunnen verspreiden en tot pijn of verdere complicaties kunnen leiden als ze onbehandeld blijven. Een pedicure maakt je nagels weer mooi en verdikte nagels weer dunner en zal ook adviseren over het verzorgen van de kalk- of schimmelnagels en het voorkomen van schimmelinfecties.

Schimmelnagel laserbehandeling

Bij Schoonheidsinstituut Ankie Willems bieden we behandelingen voor schimmelnagels met behulp van lasertherapie.

Met behulp van de laser wordt warmte gegenereerd onder de nagel en in de schimmel. Deze warmte zorgt ervoor dat de schimmel wordt gedood terwijl de nagel gestimuleerd wordt om opnieuw gezond te groeien. Tijdens de opwarming kun je een milde sensatie van warmte en pijn ervaren.

Het aantal benodigde laserbehandelingen voor schimmelnagels varieert afhankelijk van de ernst, maar doorgaans zijn er gemiddeld 3 tot 5 sessies vereist. Deze behandelingen worden met tussenpozen van 4 weken ingepland.

Het effect van de behandelingen wordt zichtbaar na enkele maanden omdat nagels een trage groeisnelheid hebben. Na verloop van tijd zal je een gezonde uitgroei van de nagels opmerken. Het volledig herstel van de teennagels duurt doorgaans ongeveer 9 tot 12 maanden.

8,5/10
Roanna van der Aa

Echt een uitkomst!

De medewerkers laten je enorm op je gemak voelen. Zelf vind ik het echt geweldig dat ik hier terecht kan voor het verven van mijn wenkbrauwen. Ik heb namelijk een PPD allergie, maar...

9
Miranda Houthof

Professionele & fijne behandeling

Mijn behandelingen bij Marleen zijn me tot nu toe super goed bevallen. Ze weet veel over de huid en de producten, is gezellig en kan heerlijk masseren!

Volg ons op Instagram

© Copyright Schoonheidsinstituut Ankie Willems 2024 Gebouwd door   Saam'   Marketing uit Groningen
< /body> < /html>