Ondersteuning van je huid na Chemotherapie

Laten we er niet omheen draaien: als je kanker krijgt, staat je leven op zijn kop. Je krijgt te maken met allerlei emoties zoals angst, onzekerheid en frustratie. Maar vrouw blijf je altijd, met of zonder kanker. Toch is dat gemakkelijker gezegd dan gevoeld. Misschien ben je wel bang dat je vrouwelijkheid wordt aangetast omdat je haar uitvalt of omdat je huid er dof uitziet. Wanneer je onder behandeling bent van chemotherapie krijgt je huid het zwaar te verduren. Een specialistische begeleiding kan in deze moeilijke tijd zorgen voor de nodige ontspanning en de juiste verzorging voor jouw huid.

Uit balans

Wij kunnen je in deze fase helpen met het kiezen van de juiste verzorgingsproducten We willen jou graag helpen om je huid weer in een goede conditie te krijgen en te houden, zodat je na je chemo weer verder kunt. En niet onbelangrijk: zodat je weer wat fijner in je vel komt te zitten. Wanneer je ziek bent, raakt je huid uit balans. Je krijgt velletjes en je huid raakt geïrriteerd. Daarnaast is je PH-mantel uit balans en daardoor verlies je veel vocht en vettten.

Het herstelproces

Tijdens een consult wordt je huid onderzocht en beoordeeld. Op deze manier kan jouw huid de juiste verzorging krijgen. We maken gebruik van de producten van Doctor Babor: een cosmeceutical. Door middel van een behandeling met deze fijne producten krijgt jouw huid een oppepper! De behandeling kan ondersteuning tijdens de chemo bieden, maar kan ook helpen in het stadium na de chemotherapie. Je huid wordt gehydrateerd, verzorgd, en vooral ook gekalmeerd. Deze behandeling is helemaal gericht op het herstelproces van jouw huid. Na een aantal behandelingen zul je merken dat je huid weer in een veel betere conditie is. Ook krijg je producten van Doctor BABOR mee naar huis, zodat je thuis je huid ook goed kunt verzorgen. Jouw huid herstellen en opbouwen: daar draait het allemaal om!

Tips voor thuis

✔ Neem eens een lekkere douche met een douchemelk of doucheolie. Gebruik geen schuimende producten voor je huid.
✔ Omdat je weerstand zo laag is, is het van belang dat je genoeg vitamine C binnenkrijgt. Vul je dagelijkse voeding aan met supplementen.
✔ Kijk uit met zonlicht: je huid is hier na de chemotherapie extra gevoelig voor.

Een oplossing voor je wenkbrauwen

Heb je last van haaruitval? Bij bijvoorbeeld je wimpers of wenkbrauwen? Permanente make-up kan daar een oplossing voor bieden! Met een permanente eyeliner wordt je gezicht wat meer ‘sprekend’. En met permanente wenkbrauwen krijg je weer de nodige expressie terug.