Alles wat je moet weten over couperose

couperose

Iedereen heeft wel eens last van roodheid in het gezicht. Door de kou, door huidirritatie of een beschamende actie. Maar wanneer je altijd rood bent, dan heb je waarschijnlijk last van couperose. Wat houdt dat precies in, en misschien nog belangrijker: hoe kom je ervan af?

Wat is couperose?

Couperose is een huidafwijking die te herkennen is aan kleine, zichtbare bloedvaatjes in het gezicht. Vaak zijn deze bloedvaatjes rood en bevinden ze zich op de wangen en de neus. Maar de bloedvaatjes kunnen ook blauw zijn en voorkomen op andere delen van het gezicht, zoals de ogen, hals en benen. Couperose is in principe onschuldig. De bloedvaatjes hebben geen functie (meer) en spelen geen rol bij de zuurstoftoevoer. Het is daarom een onschuldige huidafwijking, maar veel mensen vinden het storend. Bovendien gaat couperose vaak gepaard met een gevoelige huid, wat erg vervelend kan zijn.

Oorzaken

Een precieze oorzaak van het slapper worden van de bloedvaten is niet bekend. Wel is duidelijk dat de volgende factoren een rol kunnen spelen:

  • Leeftijd
  • Erfelijkheid
  • Huidtype
  • UV-licht
  • Zwangerschap
  • Rosacea

BioSkinSmoothing

Bij Schoonheidsinstituut Ankie Willems hebben we zeer goede ervaringen bij de behandeling van couperose. Eén van de behandelingen die we aanbieden is BioSkinSmoothing (BSS). Hierbij werken we met een speciaal apparaat met 24-karaats gouden ‘smoothers’ die een hoogfrequent signaal naar de huid voeren. Hierdoor sluiten gesprongen bloedvaatjes en worden oneffenheden gladgestreken. Bovendien verbetert het de doorbloeding en wordt de collageenvorming in de huid gestimuleerd.

IPL-Gem

Een andere behandeling die we aanbieden is IPL-Gem. Deze techniek maakt gebruik van een flitslamp die een krachtig flitslicht geeft. De warmte van deze flits dringt tot diep in de huid door, waardoor het bloed in de vaatjes stolt en de bloedvaatjes verdwijnen. Daarnaast wordt de productie van collageen gestimuleerd. Het resultaat is een dikkere huid die eventuele roodheid camoufleert.

Producten

Naast behandelingen in de salon bieden we in onze webshop ook een breed scala aan producten die geschikt zijn voor de couperose-huid. De Doctor BABOR Refine Cellular Couperose Cream is bjivoorbeeld speciaal ontwikkeld om roodheid en doorschijnende adertjes te verminderen. Voor een nog beter resultaat raden we aan om de crème te combineren met de BABOR Refine Cellular Couperose Serum. En natuurlijk staan we altijd klaar om eventuele vragen te beantwoorden. Neem gerust contact op!