Tijd om… pigmentatie aan te pakken!

Pigmentatie

Veel mensen zijn gek op een zongebruinde huid. Je voelt je fijner, gezonder en lekkerder door een bruin kleurtje te hebben in de zomer. Graag pik je al wat kleur mee in de lente. Maar wat als er bruine vlekken tevoorschijn komen? Pigmentatie is voor velen niet zo’n pretje, maar de zon kan dit wél veroorzaken. In dit artikel lees je hoe je dit kan aanpakken.

Ontstaan van pigmentatie

Pigmentatie omschrijven we als een onregelmatige verkleuring van je huid. Het worden ook wel pigmentvlekken genoemd. Hoe kan het dat dit ontstaat? De oorzaak is overproductie van het stofje melanine. Melanine is het pigment dat voor je haar- en huidskleur zorgt. Wanneer er te veel van deze stof wordt aangemaakt, kan een ongelijkmatige teint ontstaan.

Melaline-stimuleerders

Maar waarom verhoogt de melanineproductie? Daar is een aantal zaken verantwoordelijk voor:
– Blootstelling aan de zon: zonnestralen bezorgen je de nodige dosis vitamine D. Een teveel aan uv-straling zorgt ervoor dat je huid meer melanine aanmaakt. De huid wil zich op die manier beschermen. Bijkomend gevolg zijn pigmentvlekken.
– Hormonen: hormonen brengen de melanineproductie ook in de war. Denk aan zwangerschap, anticonceptiepil, medicijnen of een reactie op cosmetica.
– Trauma aan je huid: zodra je huid ontstoken is geweest, kan er ook pigmentatie ontstaan. Het is een trauma aan je huid, zoals bij een wond of na het herstellen van acne.
– Vervuiling: vervuilde lucht bevat deeltjes en gassen die in je diepere huidstructuren vast komen te zitten. Dit zorgt voor schade en een ontstekingsreactie, wat betekent: meerdere donkere vlekken.

Wat je huid nodig heeft

Je weet nu in een notendop wat voor je vervelende pigmentatie heeft gezorgd. Maar waarschijnlijk is het belangrijkste wat jij wilt weten: wat heeft je huid nodig? Het is goed om aan de slag te gaan met een specifieke thuisverzorging. Met de juiste ingrediënten krijg je de vlekken weer naar je normale huidskleur en blijft je melanineproductie onder controle. BABOR heeft er een geschikte lijn aan producten voor.

Brightening

Door de Brightening-producten toe te voegen aan je dagelijkse verzorging, verbeter je je pigmentatie sterk. De Brightening Intense Daily Bright Cream is bijvoorbeeld speciaal ontwikkeld om je huidverkleuringen te herstellen en op te lichten. Dit door de bioflavonoïden en detox-complex (vitamines door broccoli, citrusvruchtextract en aloë). Het verzorgt je huid door vocht en beschermt je tegen invloeden van buitenaf. Dezelfde functie heeft het serum, masker en de pakketten aan treatments.

BABOR Webshop

Ben jij je pigmentvlekken zat en wil je ze tegengaan met onze producten? Neem een kijkje op onze BABOR Webshop! Hier zijn ook talloze andere producten te vinden voor verschillende huidproblemen. Zodra jij nog niet goed weet welke producten goed aansluiten op jouw huid, geven wij graag advies. Neem gerust contact op en wij helpen je verder.